- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μπιραρία ζητά να πληρώνεται σε ηλιέλαιο τις μπίρες
Το χρησιμοποιεί για το τηγάνισμα των σνίτσελ
Μπιραρία στη Γερμανία δέχεται ηλιέλαιο ως πληρωμή για τις μπίρες. Οι ελλείψεις στο τηγάνισμα των σνίτσελ.
Μια μπιραρία του Μονάχου βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων στην Ευρώπη: Επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπίρα τους με… ηλιέλαιο, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.
Καθώς Ουκρανία και Ρωσία μαζί έχουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατακόρυφα μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα, τον Φεβρουάριο.
Ηλιέλαιο αντί μπίρας στο Μόναχο - Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την πληρωμή
Οι διευθυντές της ζυθοποιίας-μπιραρίας Giesinger Brewery πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα. Προσφέρουν στους λάτρεις της μπίρας ένα λίτρο από το αγαπημένο τους ποτό έναντι ίσης ποσότητας ηλιελαίου.
«Το θέμα προέκυψε επειδή απλώς μας τελείωσε το λάδι στην κουζίνα και έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί» είπε ο διευθυντής της μπιραρίας, ο Έρικ Χόφμαν.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκαν ελλείψεις ηλιελαίου στα ράφια των σουπερμάρκετ. Κάποια μάλιστα από αυτά το πωλούσαν με το «δελτίο», επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να αγοράζει συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να φτάσει για όλους.
«Το να βρεις λάδι είναι πολύ δύσκολο… Αν χρειάζεσαι 30 λίτρα την εβδομάδα αλλά παίρνεις μόνο 15, σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πια να τηγανίσεις σνίτσελ» είπε ακόμη ο Χόφμαν, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής οι πελάτες της μπιραρίας έχουν ανταλλάξει περίπου 400 λίτρα.
Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές στην πρόταση να πληρώνουν την μπίρα με ηλιέλαιο
Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν δελεαστική την πρόταση: ένα λίτρο μπίρας στοιχίζει περίπου 7 ευρώ στις γερμανικές μπιραρίες, ενώ ένα λίτρο ηλιελαίου στη λιανική κοστίζει 4,5 ευρώ.
Ο Μόριτς Μπάλερ αγόρασε 80 λίτρα ηλιελαίου όταν βρέθηκε στην Ουκρανία σε ένα ταξίδι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη συνέχεια, αντάλλαξε το προϊόν με 8 κιβώτια μπίρες για το πάρτι γενεθλίων του. «Αυτή η εκστρατεία είναι τέλεια. Μπορούμε να αγοράσουμε φτηνή μπίρα και ταυτόχρονα βοηθάμε και την Giesinger Brewery» εξήγησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.