Κοσμος

Μπιραρία ζητά να πληρώνεται σε ηλιέλαιο τις μπίρες

Το χρησιμοποιεί για το τηγάνισμα των σνίτσελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με ηλιέλαιο μπορούν να πληρώνουν τις μπίρες οι θαμώνες μπιραρίας στο Μόναχο
Με ηλιέλαιο μπορούν να πληρώνουν τις μπίρες οι θαμώνες μπιραρίας στο Μόναχο © Pixabay

Μπιραρία στη Γερμανία δέχεται ηλιέλαιο ως πληρωμή για τις μπίρες. Οι ελλείψεις στο τηγάνισμα των σνίτσελ.

Μια μπιραρία του Μονάχου βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων στην Ευρώπη: Επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπίρα τους με… ηλιέλαιο, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.


Καθώς Ουκρανία και Ρωσία μαζί έχουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατακόρυφα μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα, τον Φεβρουάριο.

Ηλιέλαιο αντί μπίρας στο Μόναχο - Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την πληρωμή

Οι διευθυντές της ζυθοποιίας-μπιραρίας Giesinger Brewery πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα. Προσφέρουν στους λάτρεις της μπίρας ένα λίτρο από το αγαπημένο τους ποτό έναντι ίσης ποσότητας ηλιελαίου.

«Το θέμα προέκυψε επειδή απλώς μας τελείωσε το λάδι στην κουζίνα και έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί» είπε ο διευθυντής της μπιραρίας, ο Έρικ Χόφμαν.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκαν ελλείψεις ηλιελαίου στα ράφια των σουπερμάρκετ. Κάποια μάλιστα από αυτά το πωλούσαν με το «δελτίο», επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να αγοράζει συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να φτάσει για όλους.

«Το να βρεις λάδι είναι πολύ δύσκολο… Αν χρειάζεσαι 30 λίτρα την εβδομάδα αλλά παίρνεις μόνο 15, σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πια να τηγανίσεις σνίτσελ» είπε ακόμη ο Χόφμαν, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής οι πελάτες της μπιραρίας έχουν ανταλλάξει περίπου 400 λίτρα.

Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές στην πρόταση να πληρώνουν την μπίρα με ηλιέλαιο

Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν δελεαστική την πρόταση: ένα λίτρο μπίρας στοιχίζει περίπου 7 ευρώ στις γερμανικές μπιραρίες, ενώ ένα λίτρο ηλιελαίου στη λιανική κοστίζει 4,5 ευρώ.

Ο Μόριτς Μπάλερ αγόρασε 80 λίτρα ηλιελαίου όταν βρέθηκε στην Ουκρανία σε ένα ταξίδι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη συνέχεια, αντάλλαξε το προϊόν με 8 κιβώτια μπίρες για το πάρτι γενεθλίων του. «Αυτή η εκστρατεία είναι τέλεια. Μπορούμε να αγοράσουμε φτηνή μπίρα και ταυτόχρονα βοηθάμε και την Giesinger Brewery» εξήγησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ