- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιραρία ζητά να πληρώνεται σε ηλιέλαιο τις μπίρες
Το χρησιμοποιεί για το τηγάνισμα των σνίτσελ
Μπιραρία στη Γερμανία δέχεται ηλιέλαιο ως πληρωμή για τις μπίρες. Οι ελλείψεις στο τηγάνισμα των σνίτσελ.
Μια μπιραρία του Μονάχου βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων στην Ευρώπη: Επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπίρα τους με… ηλιέλαιο, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.
Καθώς Ουκρανία και Ρωσία μαζί έχουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατακόρυφα μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα, τον Φεβρουάριο.
Ηλιέλαιο αντί μπίρας στο Μόναχο - Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την πληρωμή
Οι διευθυντές της ζυθοποιίας-μπιραρίας Giesinger Brewery πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα. Προσφέρουν στους λάτρεις της μπίρας ένα λίτρο από το αγαπημένο τους ποτό έναντι ίσης ποσότητας ηλιελαίου.
«Το θέμα προέκυψε επειδή απλώς μας τελείωσε το λάδι στην κουζίνα και έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί» είπε ο διευθυντής της μπιραρίας, ο Έρικ Χόφμαν.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκαν ελλείψεις ηλιελαίου στα ράφια των σουπερμάρκετ. Κάποια μάλιστα από αυτά το πωλούσαν με το «δελτίο», επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να αγοράζει συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να φτάσει για όλους.
«Το να βρεις λάδι είναι πολύ δύσκολο… Αν χρειάζεσαι 30 λίτρα την εβδομάδα αλλά παίρνεις μόνο 15, σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πια να τηγανίσεις σνίτσελ» είπε ακόμη ο Χόφμαν, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής οι πελάτες της μπιραρίας έχουν ανταλλάξει περίπου 400 λίτρα.
Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές στην πρόταση να πληρώνουν την μπίρα με ηλιέλαιο
Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν δελεαστική την πρόταση: ένα λίτρο μπίρας στοιχίζει περίπου 7 ευρώ στις γερμανικές μπιραρίες, ενώ ένα λίτρο ηλιελαίου στη λιανική κοστίζει 4,5 ευρώ.
Ο Μόριτς Μπάλερ αγόρασε 80 λίτρα ηλιελαίου όταν βρέθηκε στην Ουκρανία σε ένα ταξίδι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη συνέχεια, αντάλλαξε το προϊόν με 8 κιβώτια μπίρες για το πάρτι γενεθλίων του. «Αυτή η εκστρατεία είναι τέλεια. Μπορούμε να αγοράσουμε φτηνή μπίρα και ταυτόχρονα βοηθάμε και την Giesinger Brewery» εξήγησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.