Κοσμος

Αγριογούρουνο επιτέθηκε σε γυναίκα σε παραλία της Ιταλίας

«Νόμισα ότι ήθελε πίτσα» δήλωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγριογούρουνο δάγκωσε γυναίκα στην Ιταλία
Αγριογούρουνο © Pixabay

Αγριογόυρουνο: Επίθεση σε γυναίκα σε παραλία της Ιταλίας. 

Μια γυναίκα που δαγκώθηκε από αγριογούρουνο σε παραλία της Γένοβας έγινε το τελευταίο περιστατικό με τα εν λόγω ζώα τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο στις ιταλικές αρχές. 

Η επίθεση συνέβη στην παραλία της Στούρλα, μια συνοικία της βορειοϊταλικής πόλης, όπου η Ροζάνα Παντοάν Φαλκόνε, 57 ετών, είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της το βράδυ της Παρασκευής. «Ήμουν στην παραλία, καθισμένη στην πετσέτα μου», δήλωσε στη La Repubblica. «Απολάμβανα το αεράκι όταν εμφανίστηκε δίπλα μου ένα αγριογούρουνο: Παρέμεινα ακίνητη - αυτό συμβουλεύουν να κάνω - αλλά τότε ήρθε ξανά κοντά μου και μου δάγκωσε το χέρι».

Η Φαλκόνε θεώρησε το ζώο προσέλκυσε η πίτσα και ότι θα προσπαθούσε να ανοίξει το χαρτόκουτο που περιείχε κάποια υπολείμματα.

Είπε ότι ούρλιαξε και ότι ένας συμπατριώτης της στην παραλία ήρθε να βοηθήσει καθώς το χέρι της αιμορραγούσε, ενώ άλλοι έφυγαν πανικόβλητοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου, εκτός από αντιτετανικό εμβόλιο, της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και φάρμακα για την αντιμετώπιση πιθανής λύσσας.

Ο Δήμος Γένοβας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα μπορούν να πυροβολούν τόσο με κανονικά τουφέκια όσο και αναισθητικά όπλα για την νάρκωση και εν συνεχεία τη μεταφορά τους. 

Εκτιμάται ότι τα αγριογούρουνα στην Ιταλία είναι πάνω από δυο εκατομμύρια, ενώ προκαλούν και ένα ατύχημα κάθε 48 ώρες!
Οι αγριόχοιροι που εισβάλλουν σε ιταλικές πόλεις και δρόμους γίνονται όλο και περισσότεροι, ειδικά μετά το lockdown που μεσολάβησε. Η εισβολή αγριόχοιρων στους ιταλικούς δρόμους και πόλεις – όχι μόνο στη Ρώμη – αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων. Τα ζώα, τα οποία έχουν αυξηθεί σε δραματικό αριθμό ειδικά μετά το lockdown, προκαλούν ατύχημα κάθε δύο ημέρες : το 2020 υπήρχαν 16 νεκροί και 215 τραυματίες.

Μέχρι τώρα, βλέποντάς τους να περιφέρονται στους δρόμους – και συχνά επίσης στους αυτοκινητόδρομους – στα πάρκα της πόλης και στην ύπαιθρο φαίνεται να αποτελεί τον κανόνα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, στην πραγματικότητα, τα άτομα των αγριόχοιρων ήταν περίπου δύο εκατομμύρια, ώστε περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Ιταλούς ενήλικες (26%) δηλώνουν ότι έχουν συναντήσει αγριογούρουνο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο κρίσιμη κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για τον Covid-19: με τους μισούς άδειους δρόμους, τα ζώα που αναζητούσαν φαγητό περιφέρονταν σε δρόμους που δεν χτυπήθηκαν ποτέ μέχρι να συνηθίσουν να συχνάζουν σε σημεία των πόλεων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ