Κοσμος

Η ΥΠΕΞ της Βρετανίας Λιζ Τρας στην κούρσα διαδοχής του Τζόνσον

9 πλέον οι υποψήφιοι για τη Ντάουνινγκ Στριτ 10

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιζ Τρας
Και η Λιζ Τρας στην κούρσα της διαδοχής Τζόνσον © EPA/NEIL HALL

Υποψήφια για πρωθυπουργός της Βρετανίας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας. Τι αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής μέσω άρθρου της την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά σκανδάλων.

«Θα δώσω τη μάχη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ως Συντηρητική και θα κυβερνήσω ως Συντηρητική», τόνισε η κυρία Τρας, 46 ετών, σε άρθρο της στις στήλες της εφημερίδας Daily Telegraph.

Προστέθηκε σε άλλους εννέα υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, δεδομένου ότι αυτό είναι το κόμμα που διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Παράλληλα, η Daily Mail ανέφερε ότι η Λιζ Τρας θα ξεκινήσει την εκστρατεία της τη Δευτέρα, υποσχόμενη να μειώσει τους φόρους και να αντιμετωπίσει την κρίση του κόστους ζωής.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη στον κόμμα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμένει ως τότε πρωθυπουργός, έχοντας απορρίψει το ενδεχόμενο να παραδώσει σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό μέχρι την εκλογή νέου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ