- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Συνωστισμός υποψηφίων για τη θέση του Τζόνσον
Τι θέλει να κάνει το Συντηρητικό Κόμμα
Bρετανία: Πέντε βουλευτές των Συντηρητικών έχουν δηλώσει επίσημα υποψηφιότητα για την ηγεσία για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον.
Το Συντηρητικό Κόμμα θα προσπαθήσει να μειώσει έως τις 20 Ιουλίου σε δύο τον αριθμό των υποψηφίων στην κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ένα μέλος της επιτροπής που επιβλέπει την διαδικασία, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των υποψηφίων την ηγεσία.
Η αποκαλούμενη Επιτροπή του 1922 των Τόρις θα καθορίσει τους ακριβείς κανόνες και το χρονοδιάγραμμα για την κούρσα διαδοχής την επόμενη εβδομάδα αφού ο Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το κόμμα του. Πολλοί βουλευτές πιέζουν για μια ταχεία διαδικασία.
Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς έγινε ο πέμπτος βουλευτής των Συντηρητικών που δήλωσε επίσημα ότι θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία, αλλά πολλοί άλλοι αναμένεται επίσης να θέσουν υποψηφιότητα.
Οι Συντηρητικοί βουλευτές θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ψηφοφοριών για να μειώσουν τον αριθμό σε δύο τελικούς υποψηφίους, οι οποίοι μετά θα τεθούν ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου από ευρύτερα μέλη των Τόρις.
«Σαφώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε, και νομίζω ότι ακόμη και οι υποψήφιοι θα το δεχτούν, είναι σε σχετικά πρώιμο στάδιο να αφαιρέσουμε ορισμένους από αυτούς που σαφώς δεν πρόκειται να λάβουν επαρκή υποστήριξη για να φτάσουν στους τελευταίους δύο», δήλωσε ο Τζέφρι Κλίφτον‑Μπράουν από την Επιτροπή στο Times Radio.
Ο Κλίφτον-Μπράουν τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αυξάνοντας τον αριθμό των υπογραφών από άλλους Συντηρητικούς βουλευτές που απαιτούνται για να οριστούν υποψήφιοι και αυξάνοντας το όριο των ψήφων που πρέπει να λάβουν οι υποψήφιοι για να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο.
«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πλαισιώσουμε μια διαδικασία για να καταλήξουμε σε δύο ονόματα μέχρι τη στιγμή που το Κοινοβούλιο συνεδριάσει στις 20 Ιουλίου», είπε. «Θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο και ίσως και πριν από αυτό».
Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.