Κοσμος

ΗΠΑ: Καμπάνα για τέως στρατηγό που χλεύαζε την υποστήριξη της Τζιλ Μπάιντεν στο δικαίωμα της άμβλωσης

Τι συνέβη ακριβώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατηγός κορόιδευε την Τζιλ Μπάιντεν
Η Τζιλ Μπάιντεν και ο στρατηγός © EPA Pool, ΝΥ Post

HΠΑ: Ένας τέως στρατηγός υπέστη κυρώσεις αφού βρέθηκε να χλευάζει την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν για την υποστήριξη στις αμβλώσεις. 

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν στρατηγό τριών αστέρων εν αποστρατεία από ρόλο συμβούλου μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χλεύαζε την υποστήριξη της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν για το δικαιώμα στην άμβλωση.

Ο Γκάρι Βόλεσκι, ο οποίος αποστρατεύτηκε ως υποστράτηγος και κέρδισε αργυρό αστέρι ανδρείας όταν υπηρετούσε στο Ιράκ, έπαιρνε 92 δολάρια την ώρα συμβουλεύοντας στρατιωτικούς, προσωπικό και φοιτητές.

Ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομά του απάντησε σε μια δήλωση της Τζιλ Μπάιντεν που καταδίκασε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στις 24 Ιουνίου να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 Roe v Wade, η οποία θέσπισε το δικαίωμα στην άμβλωση. 

«Για σχεδόν 50 χρόνια, οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα να παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις για το σώμα μας», ανέφερε η δήλωση της πρώτης κυρίας των Δημοκρατικών σχετικά με την απόφαση, η οποία στην ουσία έθετε εκτός νόμου τις αμβλώσεις σε περισσότερες από τις μισές χώρες. «Σήμερα, αυτό το δικαίωμα μας το έκλεψαν».

Ένας λογαριασμός με το όνομα του στρατηγού απάντησε: «Χαίρομαι που βλέπω ότι επιτέλους ξέρετε τι είναι γυναίκα». Ορισμένοι στην πλατφόρμα ερμήνευσαν το σχόλιο ως λεκτική αιχμή κατά της υποστήριξης του Λευκού Οίκου Μπάιντεν προς την κοινότητα των τρανσέξουαλ.

Το Σάββατο, ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ο Βολένσκι ετέθη σε διαθεσιμότητα από τη συμβουλευτική του θέση, εν αναμονή έρευνας για το αν το εν λόγω tweet παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας για τους συνταξιούχους αξιωματικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ