Κοσμος

Ο Bradford Freeman, ο τελευταίος επιζών του Band of Brothers, πέθανε στα 97 του

Ποια ήταν η μονάδα στρατού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bradford Freeman
Bradford Freeman © Youtube

Bradford Freeman: Η πορεία στον στρατό, η σειρά Band of Brothers και η συμμετοχή σε μάχες

O Bradford Freeman, ο τελευταίος επιζών της φημισμένης μονάδας του Στρατού που περιλαμβάνεται στο βιβλίο προφορικής ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη μίνι σειρά «Band of Brothers» πέθανε σε ηλικία 97 ετών.

Ο Bradford Freeman άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στο Νοσοκομείο Baptist Memorial–Golden Triangle. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή στην Καληδονία του Μισισιπή, όπου έζησε.

Ποιος ήταν ο Bradford Freeman

Ο Bradford Freeman ήταν 18χρονος φοιτητής στην Πολιτεία του Μισισιπή όταν στρατεύτηκε για να πολεμήσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει αλεξιπτωτιστής και εντάχθηκε στο 506ο Σύνταγμα Πεζικού Αλεξιπτωτιστών, 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία. Πέταξε με αλεξίπτωτο στη Νορμανδία την D-Day, πολέμησε στην επιχείρηση Market-Garden και τραυματίστηκε στη Μάχη του Bulge, συμμετέχοντας αργότερα στις καταλήψεις του Berchtesgaden, της Γερμανίας και της Αυστρίας.

PFC Bradford Freeman, D-Day Veteran (Full Interview)

«Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στην Καληδονία και παντρεύτηκε τη Willie Louise Gurley στις 29 Ιουνίου 1947 και εργάστηκε ως μεταφορέας αλληλογραφίας για 32 χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου του. Ο Freeman έχει μια αδερφή, δύο κόρες, τέσσερα εγγόνια και 10 δισέγγονα. «Ο μπαμπάς μας ήταν πάντα έκπληκτος που ένα επαρχιακό αγόρι από το Μισισιπή μπόρεσε να δει τόσα πολλά μέρη και να γνωρίσει τόσους πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους».

WWII veteran Bradford Freeman, one of the last “Band of Brothers” from Easy Company

Το βιβλίο του «Band of Brothers» του Stephen E. Ambrose, για το «Easy Company» και τα μέλη του, ήταν μπεστ σέλερ και ενέπνευσε τη μίνι σειρά του HBO του 2001 με τον ίδιο τίτλο.

‘It’s Been a Long War, It’s Been a Tough War’ Trailer | Band of Brothers | HBO Classics

Με πληροφορίες από Huffinghton Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ