- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρία ελληνικά νησιά στην «πράσινη» λίστα του National Geographic
Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών
Στην «πράσινη» λίστα του ισπανόφωνου National Geographic ξεχωρίζουν Αστυπάλαια, Νάξος και Ίος.
Η Αστυπάλαια, η Νάξος και η Ίος βρίσκονται στον πράσινο κατάλογο ελληνικών προορισμών του Ισπανόφωνου National Geographic που φέρει τον τίτλο "τα νησιά που θέλουν να είναι ελεύθερα".
Σύμφωνα με το περιοδικό, η Αστυπάλαια, η Νάξος και η Ίος είναι τρία παραδείγματα νησιών που παρά την ασύγκριτη ομορφιά τους, αντιστέκονται στις «σειρήνες» του μαζικού τουρισμού.
Σχετικά με την Αστυπάλαια, το μέσο αναφέρει πως οι 1.300 κάτοικοι του μικρού πανέμορφου νησιού μαζί με τον Δήμο αποδεικνύουν πως ο «πράσινος» τρόπος ζωής είναι εφικτός. Οι παραδοσιακές δημόσιες συγκοινωνίες και τα ιδιωτικά οχήματα έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται από ηλεκτρικές μονάδες, το δίκτυο των σταθμών φόρτισης επεκτείνεται και ήδη λειτουργεί υπηρεσία e-car sharing. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έχει κάνει σαφή την πρόθεση του για αλλαγή «πλώρης» προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως την πεζοπορία και την ποδηλασία. Το νησί της Αριάδνης είναι ευλογημένο με μία εντυπωσιακή ακτογραμμή, εύφορες και φωτεινές κοιλάδες, ιστορικά μνημεία και ένα «μυθικό» βουνό, το όρος Ζας. Τέλος τονίζεται πως ο Δήμος Ιητών έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά για την εξοικονόμηση του πιο πολύτιμου αγαθού στα Ελληνικά νησιά, του νερού. Πρόσφατα το μαγευτικό νησί του Ομήρου απέσπασε βραβείο για την «έξυπνη» διαχείριση των υδατικών πόρων, ενώ ολοκληρώθηκε μεγάλο πρόγραμμα φυτεύσεων νέων δέντρων και ανθοφόρων φυτών.
Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών
«Στην Ίο σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα με άξονα το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε μαζί με τις παραλίες, τη διασκέδαση και τη γαστρονομία να αποτελέσουμε ένα πρότυπο προορισμού με πολλές γοητευτικές αντιθέσεις», δηλώνει ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.
«Η Αστυπάλαια εξελίσσεται διαρκώς σε μια συνδυαστική ταξιδιωτική εμπειρία αειφορίας και αυθεντικότητας που έχει δώσει νέα ταυτότητα και ώθηση στην πεταλούδα του Αιγαίου», επισημαίνει ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.
«Το αφήγημα μας για τη Νάξο, ως το μοναδικό νησί των Κυκλάδων με τόσο μεγάλη ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων, εντυπωσιάζει, με τις τουριστικές ροές να συντηρούνται και μετά τον Αύγουστο», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.