Κοσμος

Ο Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Τι είπε στον Ερντογάν και οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Την εκτίμηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Θετικός ως προς την πώληση F-16 στην Τουρκία εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, πως είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία. Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο πως για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως το Κογκρέσο να δώσει την έγκρισή του.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικώς την πώληση των F-16.

«Θα πρέπει να τους πουλήσουμε F-16» αλλά «χρειάζομαι την έγκριση του Κογκρέσου γι' αυτό και νομίζω ότι μπορώ να την λάβω», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς το θέμα της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών δηλητηριάζει εδώ και χρόνια τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν διαπραγματεύτηκε με την Τουρκία ανταλλάγματα προκειμένου να καμφθεί η άρνησή της στην επέκταση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ