Κοσμος

Η Airbnb απαγορεύει οριστικά πάρτι και γιορτές στα σπίτια της

Ο αριθμός των καταγγελιών μειώθηκε κατά 44% - Το όριο στον αριθμό των ατόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρτι
Πάρτι © UNSPLASH

Η Airbnb απαγόρευσε οριστικά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια στην πλατφόρμα της - Το μέτρο είχε ληφθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κάθε είδους πάρτι και εκδηλώσεις απαγόρευσε οριστικά η Airbnb σε σπίτια στην πλατφόρμα της, ένα μέτρο που είχε υιοθετήσει για υγειονομικούς λόγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία λέει ότι ο εν λόγω κανόνας έχει γίνει κάτι «πολύ μεγαλύτερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, αφαίρεσε επίσης ένα όριο για το πόσα άτομα μπορούν να μείνουν στα σπίτια. Η Airbnb ανέφερε σε δήλωση ότι ο αριθμός των καταγγελιών για τα πάρτι μειώθηκε κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις από την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας» στο μέλλον, πρόσθεσε.

Η Airbnb είπε επίσης ότι θα καταργήσει ένα όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούν οι οικοδεσπότες της ανά πάσα στιγμή. Προηγουμένως επέβαλε όριο 16 ατόμων στους επιβάτες λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του Covid-19.

Η εταιρεία είπε ότι «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει σε αυτούς τους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019. Απαγόρευσε τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «χρόνια πάρτι σπίτια» που ενοχλούσαν τους γείτονες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Airbnb εισήγαγε μια επ' αόριστον απαγόρευση των πάρτι «προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας».

Περισσότεροι από 6.600 επισκέπτες είχαν επίσης αποκλειστεί από τη χρήση της πλατφόρμας πέρυσι για παραβίαση των κανόνων.

«Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας», δήλωσε η Airbnb.

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σχετικά με τις προσπάθειές μας να συμπληρώσουμε τις κοινοτικές μας πολιτικές για τα πάρτι», προστίθεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ