Κοσμος

Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ για άμβλωση: «Με βίασαν στα 22. Ευτυχώς, είχα την επιλογή!»

«Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ
Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ © EPA

Η Αλεξάντρα, Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, μίλησε ανοιχτά για τον βιασμό της σε ηλικία 22 ετών και τη δική της εμπειρία με την άμβλωση.

Η γνωστή Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ μίλησε ανοιχτά για τη δική της εμπειρία με την άμβλωση, λίγες ημέρες μετά την ανατροπή της σχετικής απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη. Ήμουν μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», είπε σε διαδήλωση στην οποία παρευρέθηκε στην Νέα Υόρκη.

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε.

Ακολούθως, ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να ανοίξει κλινικές για αμβλώσεις σε ομοσπονδιακά κράτη με έξοδα του κράτους. Η Κορτέζ είναι από τις πολλές γυναίκες που τάχθηκαν κατά της απόφασης και μίλησαν ανοιχτά για τις δικές τους εμπειρίες με την άμβλωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ