Κοσμος

Νότια Αφρική: 22 νεκροί σε νυχτερινό κέντρο - Άγνωστο πώς πέθαναν

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσπαρτα πτώματα χωρίς τραύματα μέσα σε νυχτερινό κέντρο στη Νότια Αφρική αντίκρισαν οι διασώστες
Διάσπαρτα πτώματα χωρίς τραύματα μέσα σε νυχτερινό κέντρο στη Νότια Αφρική αντίκρισαν οι διασώστες © EPA/POOL

Μυστήριο με δεκάδες νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο στη Νότια Αφρική. Φόβοι για μαζική δηλητηρίαση. Δύο ακόμη νεαροί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές διερευνούν τον θάνατο τουλάχιστον 22 νεαρών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε δημοφιλές νυχτερινό κέντρο στο Ιστ Λόντον στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Τρεις από αυτούς πέθαναν στο νοσοκομείο και υπάρχουν δύο που νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της επαρχιακής κυβέρνησης Ουεζίουε Τικάνα-Γκουξόθιουε.

Νωρίτερα η τοπική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι την ειδοποίησαν πως «17 νέοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο του Σίνερι Παρκ, στο Ιστ Λόντον», προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα «για τις συνθήκες θανάτου των ανθρώπων αυτών ηλικίας από 18 ως 20 ετών».

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για μαζική δηλητηρίαση στη Νότια Αφρική

Αξιωματούχος των επαρχιακών υπηρεσιών υγείας απέκλεισε την πιθανότητα ο θάνατός τους να οφείλεται στην πρόκληση πανικού ή σε ποδοπάτημα. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ποδοπάτημα, διότι κανένα από τα θύματα δεν φέρει εμφανείς πληγές» ξεκαθάρισε ο Ουνάθι Μπινκόζε.

Δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα DispatchLive αναφέρει ότι «τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα», χωρίς να φέρουν «κανένα εμφανές σημάδι τραυματισμού». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι έκαναν λόγο για την πιθανότητα δηλητηρίασης από αέριο ή μαζικής δηλητηρίασης.

Οι σοροί θα μεταφερθούν σε κρατικά νεκροτομεία όπου συγγενείς αναμένεται να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση. Παράλληλα, θα προχωρήσουν άμεσα οι νεκροτομές, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου.

Βίντεο με συγγενείς των νεκρών έξω από το νυχτερινό κέντρο στη Νότια Αφρική

Τοπικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το πλήθος συγγενών και περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το νυχτερινό αυτό κέντρο του Ιστ Λόντον, μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων νότια του Γιοχάνεσμπουργκ.

Eastern Cape tavern death toll rises to 20

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ