- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε τρεις βαλίτσες με 3 εκατ. ευρώ από το Κατάρ
Tι αναφέρει το δημοσίευμα των «Sunday Times»
Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε 3 εκατ.ευρώ μετρητά από Καταριανό μεγιστάνα.
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, έλαβε συνολικά τρεις βαλίτσες που περιείχαν η κάθε μία ένα εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μεταξύ 2011 και 2015, από τον τότε πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times.
Εκπρόσωπος του της επίσημης κατοικίας του πρίγκηπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η παράδοση έγινε εκεί το 2015. Στη συνέχεια τα χρήματα καταβλήθηκαν αμέσως σε τραπεζικό λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκηπα Καρόλου».
Σύμφωνα με τον σερ Ίαν Τσεζάιρ, πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ταμείου του πρίγκιπα Καρόλου, οι ελεγκτές ενέκριναν τις αντίστοιχες δωρεές εκείνη την εποχή. «Έχουμε ερευνήσει τι συνέβη εκείνη την εποχή και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διαχειριστές του ταμείου δωρεών συζήτησαν τις δωρεές και τη σχέση με τον δωρητή. Μετά από ειδική έρευνα, οι πληρωμές επιτράπηκαν», τόνισε ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ταμείου του πρίγκιπα Καρόλου.
Ο Σεΐχης Χαμάντ διετέλεσε πρωθυπουργός του Κατάρ από το 2007 έως το 2013. Η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να θεωρείται το δεύτερο σπίτι του. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ονομάστηκε «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» αφού χρησιμοποίησε την περιουσία του, καθώς και την επιρροή του στο Qatari Wealth fund, για να κάνει τεράστιες επενδύσεις στη βρετανική πρωτεύουσα την οποία και επισκέπτεται τακτικά. Επί της πρωθυπουργίας του, το Κατάρ επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι ιδιοκτήτης επίσης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν.
Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις γενναιόδωρες δωρεές, το επεισόδιο έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του Πρίγκιπα και τη σοφία της λήψης τόσο μεγάλων δωρεών από έναν ξένο δισεκατομμυριούχο και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύτηκε
Το δικαστήριο έκρινε την εταιρεία υπεύθυνη για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ της 45χρονης
Ο Ελληνισμός, αντλώντας δύναμη από το παρελθόν του, συνεχίζει να εμπνέει το παρόν και να διαμορφώνει το μέλλον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.