Κοσμος

Βρετανία: Αποζημίωση 120.000 λιρών για θάνατο από το εμβόλιο της AstraZeneca

Θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες αποζημιώσεις;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά 83% το κοκτέιλ αντισωμάτων
AstraZeneca © ΕPA Pool

Αποζημίωση 120.000 λίρων για θάνατο από το εμβόλιο της Astrazeneca στη Βρετανία.

Βρετανικό δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 120.000 λιρών (περίπου 140.000 ευρώ) σε μια γυναίκα, η οποία έχασε τον αρραβωνιαστικό της, μόλις οκτώ ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca σύμφωνα με το BBC.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος τραγουδιστής της ροκ Ζίον, από το Alston της Cumbria, έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2021 κι η Βίκυ Σπιτ κέρδισε τη μέγιστη αποζημίωση των 120.000 λιρών. Ωστόσο, η ίδια ανέφερε ότι το ποσό δεν την ικανοποιεί, αφού από τον θάνατο του συζύγου της και έπειτα, είδε τα χρέη της να εκτινάσσονται και πως η αποζημίωση που θα έπρεπε να της δοθεί, θα ήταν τουλάχιστον 180.000 λίρες.

Η κ. Σπίτ κάλεσε το ασθενοφόρο έπειτα από έντονους πονοκεφάλους που είχε ο Ζίον επί δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε έπειτα από έξι ημέρες. 

Το πιστοποιητικό θανάτου του επιβεβαίωσε ότι πέθανε λόγω επιπλοκών από το εμβόλιο. Ωστόσο, χρειάστηκε ένας χρόνος και συγκεκριμένα μέχρι τις 17 Ιουνίου ώστε η Αρχή Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του NHS και οι διαχειριστές του συστήματος αποζημίωσης με έδρα το Νιούκαστλ, για να δώσουν τη σχετική αποζημίωση.

Η κ. Σπιτ καλεί τώρα την κυβέρνηση να αυξήσει τη μέγιστη πληρωμή για να αντικατοπτρίζει καλύτερα την απώλεια κερδών που θα είχε ένα άτομο στα 40 του, πολύ πριν από τη συνταξιοδότησή του. Η γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, είπε ότι οι παραϊατρικοί θεώρησαν ότι ο Ζίον έπασχε από ημικρανία όταν κλήθηκαν στο σπίτι τους.

Η ιστορική απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να «ανοίξει τον δρόμο» σε παρόμοιες υποθέσεις.

Για αποζημιώσεις από εμβόλια μπορούν να αιτηθούν όσοι έχουν υποστεί κάποιο είδος αναπηρίας, αλλά και άνθρωποι που έχουν χάσει δικούς τους από εμβόλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ