- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Διακεκριμένος Μεξικανός επιστήμονας καταδικάστηκε για κατασκοπεία
Δούλευε για λογαριασμό της Ρωσίας - Ποια ποινή αντιμετωπίζει
Διακεκριμένος Μεξικανός επιστήμονας καταδικάζεται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας.
Διακεκριμένος Μεξικανός επιστήμονας καταδικάστηκε χθες Τρίτη από αμερικανικό δικαστήριο να εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας.
Ο Έκτορ Καμπρέρα Φουέντες, 37 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο. Αντιμετώπιζε την κατηγορία πως έδρασε για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης χωρίς να έχει ειδοποιήσει τις αρχές των ΗΠΑ.
«Αισθάνομαι βαθιά μεταμέλεια και τύψεις για αυτό που έκανα και ζητώ συγγνώμη από τις ΗΠΑ», είχε πει τότε.
«Όλοι κάνουν λάθη στη ζωή τους και αυτό ήταν το δικό μου μεγάλο λάθος», πρόσθεσε ο πολύ γνωστός στον κλάδο του βιοχημικός.
Ο Έκτορ Καμπρέρα Φουέντες, που ζούσε στη Σιγκαπούρη, συνελήφθη το 2020 στο Μαϊάμι διότι κατασκόπευε, για λογαριασμό της Μόσχας, «πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης», σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει τότε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ρώσος αξιωματούχος στρατολόγησε τον μεξικανό επιστήμονα το 2019, σύμφωνα με τα δικόγραφα. Αντιμετώπιζε ποινή ως και δέκα ετών κάθειρξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.