Κοσμος

Επενδυτής μηνύει τον Μασκ για «πυραμίδα» με το Dogecoin και ζητά 258 δισ. δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος έχει «παίξει» αρκετά μέσω Twitter το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επενδυτής μηνύει τον Μασκ για απάτη - «πυραμίδα» με το Dogecoin και ζητά 258 δισ.
Dogecoin © ΕPA Pool

Έλον Μασκ: Μήνυση για απάτη για το Dogecoin από επενδυτή.

Ο Έλον Μασκ δέχτηκε μήνυση από επενδυτή του Dogecoin, ο οποίος τον κατηγορεί για απάτη και πυραμιδικό σύστημα με σκοπό την ενίσχυση του κρυπτονομίσματος, ενώ διεκδικεί αποζημίωση συνολικού ύψους 258 δισ. δολ.

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ο ενάγων κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο των Tesla και SpaceX για εκβιασμό, επειδή διαφημίζοντας το Dogecoin οδήγησε την τιμή του στα ύψη και στη συνέχεια την άφησε να πέσει.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε αξία και το προώθησαν για να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του», αναφέρει η καταγγελία.

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να χειραγωγήσει το Dogecoin με σκοπό κέρδος, έκθεση και διασκέδαση», προστίθεται.

Η καταγγελία συγκεντρώνει επίσης σχόλια των Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς και άλλων που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Ο Τζόνσον διεκδικεί αποζημίωση 86 δισ. δολ., ποσό που αντιστοιχεί στη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, το οποίο ζητά τριπλάσιο.

Επίσης, επιδιώκει να εμποδίσει τον Μασκ και τις εταιρείες του από την προώθηση του Dogecoin και να χαρακτηριστεί τζόγος η διαπραγμάτευση του Dogecoin, με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Η καταγγελία αναφέρει ακόμη ότι το ξεπούλημα του Dogecoin ξεκίνησε την περίοδο που ο Μασκ στην εκπομπή του στο NBC, Saturday Night Live, υποδυόμενος ειδικό σε «Ενημέρωση του Σαββατοκύριακου», αναφέρθηκε υποτιμητικά στο Dogecoin.

Η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοίνωσε την αγορά bitcoin ύψους 1,5 δισ. δολ. Το Dogecoin διαπραγματευόταν περίπου στα 5,8 σεντς την Πέμπτη, χαμηλότερα από το ανώτατο όριο του Μαΐου 2021, όταν έφτασε σε περίπου 74 σεντς.

Το συγκεκριμένο νόμισμα, που έχει για σύμβολο έναν σκύλο, ξεκίνησε ως αστείο γύρω στο 2013, μετατρεπόμενο σταδιακά σε μόδα και εν τέλει σε ένα καθ’ όλα σεβαστό και ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 1.250% στις αρχές του 2021 και την χρηματιστηριακή του αξία να αγγίζει τότε τα περίπου 10 δις δολάρια.

Για την αύξηση της αξίας του ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η προβολή που απολαμβάνει από διασημότητες, ακόμη και απ’ το χώρο της…μουσικής, όπως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, «Kiss», Τζιν Σίμονς, και ο ράπερ Snoop Dogg, ο οποίος αστειεύτηκε πως θα αλλάξει το παρωνύμιό του από «Dogg» σε «Doge» εξαιτίας του νομίσματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ