Κοσμος

Ιταλία: Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στα μέσα μεταφοράς

Υπό τον φόβο νέων παραλλαγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Οι προστατευτικές μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στα μέσα μεταφοράς, με μόνη εξαίρεση τα αεροπλάνα
Μάσκα © Εurokinissi

Ιταλία: Υποχρεωτικές οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι προστατευτικές μάσκες πρόκειται να παραμείνουν υποχρεωτικές σε όλα τα μέσα μεταφοράς της χώρας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν τα αεροπλάνα, όπου η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική. Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν την φορούν για να εισέρχονται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Αντιθέτως, όπως είχε ήδη διαρρεύσει, η προστατευτική μάσκα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά, πλέον, σε κινηματογράφους, θέατρα και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως γράφει πάντως η εφημερίδα La Repubblica, είναι σαφές ότι χρειάζεται πάντα προσοχή και σύνεση διότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι στην Ιταλία ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού επιβραδύνεται και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια νέα έξαρση των μολύνσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Γραβάνης για μάσκες: Να επιστρέψουν άμεσα σε ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και σούπερ μάρκετ

Οι μάσκες πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό σε κλειστούς χώρους, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ένα «πρώιμο καλοκαιρινό κύμα των παραλλαγών της Όμικρον». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Γραβάνης σε ανάρτησή του στα social media.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ζήτησε να γίνει ξανά υποχρεωτική η μάσκα αυξημένης προστασίας τόσο στα ΜΜΜ μη αστικού τύπου (αεροπλάνα, τρένα, τουριστικά λεωφορεία και υπεραστικά) όσο και σε κλειστούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός (σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα).

Όπως είπε, αυτό πρέπει να γίνει «τώρα, πριν αγγίξουμε τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα μέσα στην τουριστική περίοδο». Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.288 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι θάνατοι από επιπλοκές covid έφθασαν τους 15 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 103.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ