- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μίσιγκαν: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται λευκός αστυνομικός που σκότωσε μαύρο άνδρα
Το χρονικό της υπόθεσης
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται λευκός αστυνομικός που σκότωσε έναν μαύρο άνδρα στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στο Μίσιγκαν.
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται αστυνομικός ο οποίος σκότωσε τον Απρίλιο έναν μαύρο άνδρα στη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η δικαιοσύνη της πολιτείας αυτής στις βόρειες ΗΠΑ.
«Η μόνη πιο βαριά κατηγορία είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία (για να στηριχθεί, όπως) η πρόθεση ή η προμελέτη», εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Κεντ, ο Κρις Μπέκερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο 26χρονος Πάτρικ Λιόγια έπεσε νεκρός στις 4 Απριλίου από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού, ο οποίος τον είχε σταματήσει διότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έφερε λάθος πινακίδες κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία και ο συνεπιβάτης του Λιόγια, ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να φύγει πεζή και αντιστάθηκε όταν ο αστυνομικός αποπειράθηκε να τον ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια κινήθηκε για να αρπάξει το τέιζέρ του και τότε ο αστυνομικός Κρίστοφερ Σουρ έβγαλε το όπλο του και έριξε μία σφαίρα στον αυχένα του νεαρού.
Ο Σουρ, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το συμβάν, συνελήφθη, διευκρίνισε ο εισαγγελέας και κινδυνεύει να του επιβληθούν ισόβια.
Οι γονείς του νεαρού, ο οποίος είχε φύγει για να γλιτώσει από τον πόλεμο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είχαν ζητήσει να ασκηθούν διώξεις εναντίον του αστυνομικού, ενώ στο Γκραντ Ράπιντς είχαν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας.
«Οφείλουμε να εφαρμόζουμε τον νόμο, είτε απέναντι στην αστυνομία είτε απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο εισαγγελέας της κομητείας Κεντ.
Ο διάσημος δικηγόρος Μπεν Κραμπ, που έχει εκπροσωπήσει πολλές οικογένειες θυμάτων αστυνομικών όπως και του Λιόγια, εκτίμησε ότι η απόφαση του εισαγγελέα είναι «ένα κρίσιμο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο αστυνομικός «πρέπει να λογοδοτήσει επειδή αποφάσισε να κυνηγήσει τον Πάτρικ, ο οποίος δεν ήταν οπλισμένος, και τελικά τον σκότωσε με μια σφαίρα στον αυχένα, μόνο και μόνο για έναν έλεγχο τροχαίας», τόνισε σε ανακοίνωσή του.
Το όνομα του Πάτρικ Λιόγια προστέθηκε σε έναν μακρύ κατάλογο άοπλων μαύρων που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών. Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία κάτω από το γόνατο λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολις τον Μάιο του 2020, προκάλεσε ένα ιστορικό κύμα διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και αλλού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.