Κοσμος

Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος - Ένας νεκρός - 30 τραυματίες

Συνελήφθη ο οδηγός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος - 10 τραυματίες
Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος - 10 τραυματίες © Twitter/Scott R Gill

Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών στο δυτικό Βερολίνο και τραυμάτισε τουλάχιστον 30 ανθρώπους - Ένας νεκρός.

Ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών στο δυτικό Βερολίνο με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 30 να τραυματιστούν.

Τις πληροφορίες για τραυματισμό άνω των 30 ατόμων από το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος μεταδίδει το βρετανικό skynews, ενώ νωρίτερα το γερμανικό δημόσιο δίκτυο rbb24 επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έκανε λόγο για τουλάχιστον 10.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος στο δυτικό Βερολίνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το άτομο, το οποίο εκτιμάται πως έριξε το όχημα πάνω στο πλήθος, έχει τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Κατά τις τοπικές αρχές, αδιευκρίνιστο παραμένει αν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια.

«Μεγάλη κινητοποίηση αυτή τη στιγμή στην Tauenzienstrasse. Ένας άνδρας φέρεται να έπεσε με αυτοκίνητο σε ομάδα ανθρώπων. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν συλλάβει στο σημείο τον άνδρα, που φέρεται να οδήγησε το όχημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Rankestrasse, κοντά στην Breitscheidplatz, όπου στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, αφού έκλεψε ένα φορτηγό και σκότωσε τον οδηγό του, έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών σε χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 11 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ