Κοσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στη Γαλλία

Περισσότερα από 550 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε τουλάχιστον 30 χώρες εκτός της Αφρικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Χέρια με τα σημάδια της νόσου
Ευλογιά των πιθήκων © PIXABAY

Ευλογιά των πιθήκων: Τα κρούσματα στη Γαλλία έφτασαν τα 33 - Πόσα έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως - Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Διπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη Γαλλία, από 17 που ήταν στις αρχές της εβδομάδας, πλέον είναι 33, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. 

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (SPF) κατέγραψε 33 κρούσματα μέχρι την 1η Ιουνίου, από τα οποία τα 24 εντοπίστηκαν στην περιοχή του Παρισιού-Ιλ ντε Φρανς. Δύο ημέρες νωρίτερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 17. Η ευλογιά των πιθήκων προκαλεί συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 550 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τουλάχιστον 30 χώρες εκτός της Αφρικής, όπου ο ιός είναι ενδημικός, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Το ύποπτο κρούσμα βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σε ισχύ έχει τεθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αντιμετώπισης βάσει των όσων προβλέπονται στην εγκύκλιο που έχει στείλει ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων.

Οι γιατροί εξετάζουν μεταξύ άλλων να πρόκειται για ανεμοβλογιά. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο διαπιστώθηκε πως ο τουρίστας που νοσηλευόταν στο Αττικό νοσοκομείο είχε ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη συγκεκριμένη νόσο στην Ελλάδα. Ωστόσο, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, δεν απέκλεισε η ευλογιά των πιθήκων να έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

Monkeypox: what is it and how worried should we be?

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ