Κοσμος

Δωρητής σπέρματος έκρυβε ότι πάσχει από γενετικό σύνδρομο και έκανε 15 παιδιά

Στη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δωρητής σπέρματος «έκρυβε» από λεσβίες το γενετικό σύνδρομό του που προκαλεί χαμηλό IQ και έκανε 15 παιδιά!
© Pixabay

Δωρητής που προσέφερε το σπέρμα του σε λεσβίες γυναίκες που ήθελαν παιδί, απέκρυπτε ότι έπασχε από μια ανίατη γενετική διαταραχή που είναι κληρονομική.

Ο 37χρονος Τζέιμς ΜακΝτούγκαλ προσέφερε τις «υπηρεσίες» του μέσω Facebook, προχωρώντας σε ιδιωτικές δωρεές σπέρματος σε πολλές ομοφυλόφιλες γυναίκες, παρόλο που γνώριζε ότι έπασχε από το σύνδρομο Fragile X, μια ανίατη κληρονομική πάθηση που προκαλεί χαμηλό IQ και αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Οι ενέργειες αυτές του ΜακΝτούγκαλ αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο, όπου ο 37χρονος άνδρας προσέφυγε διεκδικώντας πρόσβαση ως γονέας σε τέσσερα από τα 15 συνολικά παιδιά που γεννήθηκαν μέσω των δωρεών σπέρματός του. 

Σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση, η δικαστής ζήτησε να ανακοινωθεί το όνομα του άνδρα ώστε να μην μπορεί μελλοντικά να αποκρύψει την αλήθεια και από άλλες γυναίκες, που ονειρεύονται να γίνουν μητέρες.

Οι τρεις μητέρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον 37χρονο στο δικαστήριο του Ντέρμπι, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, και η δικαστής αποφάνθηκε τελικά υπέρ τους, απορρίπτοντας το αίτημα του ΜακΝτούγκαλ για αναγνώριση γονικής μέριμνας και πρόσβαση στα παιδιά, καθώς αυτό «θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβές για εκείνα».

Με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης και τα αρχεία των υπηρεσιών πρόνοιας, η δικαστής έκρινε ότι ο ΜακΝτούγκαλ ήταν ένα περίπλοκο άτομο, με μαθησιακές δυσκολίες, παγιωμένες απόψεις και αδυναμία κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων. Εκτός από την έλλειψη ενσυναίσθησης που τον χαρακτηρίζει, θυμώνει πολύ εύκολα και γίνεται επιθετικός, σημείωσε η δικαστής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τον έλεγχο όταν δεν γίνεται το δικό του, και υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες παρενοχλούσε με αδιάκοπα τηλεφωνήματα ανθρώπους, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν με αυτό που τους ζητούσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ