Κοσμος

Η Κρήτη ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός για τους Γερμανούς

Γερμανοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων βρέθηκαν στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη - Άγιος Νικόλαος
Κρήτη - Άγιος Νικόλαος © Unsplash

Η Κρήτη συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Γερμανία σύμφωνα με την υπηρεσία Ε.Ο.Τ. εξωτερικού Γερμανίας.

Την ιδιαίτερα καλή πορεία κρατήσεων για την Κρήτη επιβεβαίωσαν οι επαγγελματίες του τουρισμού που επισκέφθηκαν το νησί 21-25 Μαΐου στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που διοργάνωσε η υπηρεσία Ε.Ο.Τ. εξωτερικού Γερμανίας σε συνεργασία με την Holidayland (μέλος του ομίλου RTK), την αεροπορική εταιρεία Condor, την Περιφέρεια Κρήτης και την Aldemar.

Μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τη γνήσια κρητική φιλοξενία και τις ομορφιές της νησιού είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά 14 Γερμανοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων με σκοπό την γνωριμία τους με τον προορισμό και στόχο την προώθησή του στην γερμανική αγορά. Αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία, επιβεβαιώνοντας ότι η Κρήτη είναι ο ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός των Γερμανών.

Σε ειδική γαστρονομική εκδήλωση από την Aldemar, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής κρητικών συνταγών με αυθεντικά τοπικά προϊόντα. Το ταξίδι εξοικείωσης ολοκληρώθηκε με δύο ημερήσιες περιηγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν το εξαιρετικά ποικιλόμορφο προϊόν που διαθέτει το νησί. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου και επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό οικισμό Αρχάνες.

Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στο ιστορικό νησάκι της Σπιναλόγκα, στο γραφικό χωριό Πλάκα καθώς και συμμετοχή σε Workshop δημιουργίας βιολογικών αρωμάτων και καλλυντικών στο Άγιο Νικόλαο. Οι επαγγελματίες του τουρισμού βίωσαν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, επισκέφθηκαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, περιηγήθηκαν στις γραφικές πόλεις και χωριά, και γεύτηκαν εδέσματα της κρητικής κουζίνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ