Κοσμος

Πρώτη πτήση με πλήρωμα μόνο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Μία χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία έγραψε ιστορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκες - πλήρωμα πτήσης ποζάρουν μπροστά από το αεροσκάφος στη Σαουδική Αραβία
Γυναίκες - πλήρωμα πτήσης στη Σαουδική Αραβία © Twitter / طيران أديل

Σαουδική Αραβία: Έγινε αεροπορική πτήση με πλήρωμα μόνο γυναίκες - Η φωτογραφία μπροστά από το αεροπλάνο.

Η πρώτη πτήση στη Σαουδική Αραβία με πλήρωμα αποτελούμενο αποκλειστικά με γυναίκες είναι γεγονός. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Flyadeal» έκανε την ιστορική πτήση και δημοσίευσε φωτογραφία από το πλήρωμα της πτήσης στο Twitter. 

O εκπρόσωπος της πτήσης, Ιμάντ Ισκανταρανί, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια πτήση από το Ριάντ με προορισμό την Τζέντα. Τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν γυναίκες, εκ των οποίων οι έξι από την Σαουδική Αραβία. Η εθνικότητα της έβδομης, της κυβερνήτριας του αεροσκάφους, δεν διευκρινίστηκε. 

Η σαουδαραβική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της «flyadeal», που είναι θυγατρική της κρατικής εταιρείας «Saudia» και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή γυναικών στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. 

Το 2019 πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία η πρώτη πτήση με συγκυβερνήτη μια γυναίκα.

 

 

Σύμφωνα με το ndtv.com, Σαουδάραβες αξιωματούχοι προσπαθούν να σχεδιάσουν επέκταση του αεροπορικού τομέα, που θα μετατρέψει το βασίλειο σε παγκόσμιο ταξιδιωτικό κόμβο.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν υπερτριπλασιασμό της ετήσιας κίνησης σε 330 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το τέλος της δεκαετίας, άντληση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις στον τομέα έως το 2030, ίδρυση νέου εθνικού αερομεταφορέα, κατασκευή νέου «μέγα αεροδρομίου» στο Ριάντ και μετακίνηση πέντε εκατομμυρίων τόνων φορτίου κάθε χρόνο.

Ωστόσο, οι αναλυτές του κλάδου αμφισβητούν εάν οι αεροπορικές εταιρείες με έδρα τη Σαουδική Αραβία θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν καθιερωμένες εταιρείες, όπως η Emirates και η Qatar Airways.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ