- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία σταματά από αύριο την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία
Αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια
Η Ρωσία κόβει και το φυσικό αέριο στη Φινλανδία επειδή αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια.
Τέλος βάζει από αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου 2022, η Ρωσία στην παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε η φινλανδική κρατική εταιρεία Gasum.
Η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει την Gazprom Export σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες. «Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν.
«Ωστόσο, προετοιμαζόμασταν σχολαστικά για αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες» είπε.
Η διακοπή προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 04:00 (ώρα Γκρίνουιτς, 07:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαΐου.
Η Gasum δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία. Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει προχθές, Τετάρτη, πως η Ρωσία μπορεί να διέκοπτε την παροχή αερίου λόγω της διαμάχης για την πληρωμή σε ρούβλια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου σταμάτησαν οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία. Η επιχείρηση που είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις ρωσικού ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία, η RAO Nordic, είχε ανακοινώσει μια ημέρα πριν, την Παρασκευή 13 Μαΐου, την πρόθεσή της να σταματήσει τις παραδόσεις της, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόοδος στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν» λέει πηγή του Πακιστάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων
«Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι τα δόντια μου έχουν αφαιρεθεί»
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.