- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εκρηκτικός ο ήχος της εκεχειρίας στην Ουκρανία
Μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και στο λιμάνι της Μαριούπολης
Παρατεταμένες εκρήξεις ακούστηκαν από μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό.Πηγές των αυτονομιστών είπαν ότι το αεροδρόμιο, το οποίο ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο. «Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε.
Το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα μετά έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν παρατεταμένα πυρά πυροβολικού κοντά στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της ανέφερε ότι μια βιομηχανική εγκατάσταση, ένα φορτηγό και ένα βενζινάδικο εντός των ορίων της πόλης τυλίχθηκαν στις φλόγες.«Υπήρξε μια επίθεση πυροβολικού... δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με θύματα» είπε Ουκρανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είχαν νωρίτερα δηλώσει ότι η κατάπαυση του πυρός, είναι μέρος του ειρηνευτικού «οδικού χάρτη» για τον τερματισμό της πεντάμηνης σύγκρουσης. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «για μια συνολική κατάπαυση του πυρός» και ότι έπρεπε να βρουν τρόπους για να την κάνουν να αντέξει.
Πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούσαν να απωθήσουν μεγάλη επίθεση των ανταρτών με στόχο τη Μαριούπολη, που είναι ένα βασικό λιμάνι για τις εξαγωγές χάλυβα της Ουκρανίας. Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός είχαν καταγγείλει οι Ουκρανοί το Σάββατο και στη βιομηχανική πόλη του Ντόνετσκ, όπου υπήρξαν σποραδικά πυρά κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο παραμένει στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης. «Η κατάπαυση του πυρός ισχύει αλλά ξέρουμε ότι (η ουκρανική πλευρά) τη χρησιμοποιεί για να φέρει εδώ περισσότερες δυνάμεις και πυρομαχικά και στη συνέχεια, να μας χτυπήσει με ισχυρές δυνάμεις» είπε διοικητής των ανταρτών στο Ντόνετσκ γνωστός με το προσωνύμιο Μοντάνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.