Κοσμος

Ο Τζορτζ Μπους μπερδεύει την Ουκρανία με το Ιράκ και γίνεται viral

«Αδικαιολόγητη και βάναυση η εισβολή στο Ιράκ. Συγγνώμη, στην Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους © EPA/JIM LO SCALZO

Ο Τζορτζ Μπους και το γλωσσικό ολίσθημα σε ομιλία που έγινε viral. Δείτε το βίντεο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ντάλας ο Τζορτζ Μπους, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε ένα λεκτικό λάθος, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μπους καταδίκασε την εισβολή στο... Ιράκ, αναφέροντας πως είναι «εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση», ενώ ήθελε να αναφερθεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη Ρωσία και η απόφαση ενός άνδρα να ξεκινάει μια απολύτως αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», είπε ο Μπους, αλλά στη συνέχεια το διόρθωσε κουνώντας το κεφάλι του και λέγοντας: «Εννοώ στην Ουκρανία».

Έπειτα αστειεύτηκε και απέδωσε το λάθος στην ηλικία του προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

George W Bush says Iraq invasion unjustified in speech gaffe: 'I mean Ukraine'

Το 2003, όταν ο Μπους ήταν πρόεδρος, οι ΗΠΑ ηγήθηκαν μιας εισβολής στο Ιράκ με πρόσχημα την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσέιν, τα οποία ωστόσο δεν βρέθηκαν ποτέ. Ο παρατεταμένος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσε τον εκτοπισμό πολλών περισσότερων.

Το βίντεο με το λεκτικό σφάλμα του Μπους έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνοντας πάνω από τρία εκατομμύρια θεάσεις μόνο στο Twitter από τη στιγμή που ανέβασε το στιγμιότυπο ένας δημοσιογράφος της Dallas News.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνέκρινε επίσης τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας, από την άνοιξη του 1940 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ