- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν
Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία
Αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν - Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.
Τα τουρκικά ΜΜΕ, μάλιστα, πραγματοποίησαν εκτεταμένη αναφορά στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η Milliyet, δε, υποστήριξε η Ελλάδα και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί σε αυτήν.
Συγκεκριμένα, η Milliyet χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την 51η πολιτεία των ΗΠΑ και αναφέρει σχέδιο επίθεσης. «Θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία. Η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».
«Ο Μπάιντεν παρέθεσε δεξίωση για τον Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο» μετέδωσε το Haber Turk.
«Οι συναντήσεις Μητσοτάκη συνιστούν επίδειξη δύναμης και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ», σχολίασε.
Η Cumhuriyet έγραψε «Δεξίωση από τον Μπάιντεν για τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο» και πρόσθεσε:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο (…) Σημειώνοντας ότι γιορτάζουν την 201η επέτειο από την εγκαθίδρυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν τόνισε τη σημασία της διατήρησης των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, από την άμυνα μέχρι την κλιματική αλλαγή. Ο Μπάιντεν, που ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για τις κινήσεις του στο ουκρανικό, μίλησε και για τη συνεισφορά των ελληνικής καταγωγής μεταναστών στην αμερικανική κοινωνία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.