- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπλόκο της Greenpeace σε ελληνικό τάνκερ με ρωσικά καύσιμα στη Βρετανία
Η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις
Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο με ρωσικό φορτίο να εισέλθει σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου.
Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενοπλοίου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας επειδή είναι φορτωμένο με ρωσικά καύσιμα και η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις, ανακοίνωσε σήμερα η οικολογική οργάνωση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι πλοία υπό ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν προς το παρόν να μπορούν να πιάνουν στα λιμάνια του.
Η Greenpeace ανακοίνωσε πως 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια αποβάθρα χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Έσεξ, στο Navigator Terminal του Τάμεση, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων Andromeda επρόκειτο να ξεφορτώσει το φορτίο του.
«Οι υπουργοί ανέβαλαν την απαγόρευση των ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων για το τέλος του χρόνου παρά το γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή υποστήριξη από την κοινή γνώμη για μια τέτοια κίνηση», δήλωσε η Τζόρτζια Γουίτακερ της Greenpeace UK.
Η αστυνομία του Έσεξ ανακοίνωσε σήμερα πως αστυνομικοί κλήθηκαν αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Navigators Terminal.
«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτα για παράνομη είσοδο και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για την ασφάλεια αριθμού άλλων», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η αστυνόμευση δεν είναι κατά της διαμαρτυρίας, όμως πρέπει να επεμβαίνουμε όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όταν υπάρχουν υποψίες για παραβίαση της νομοθεσίας», πρόσθεσε χωρίς άλλα σχόλια.
Το Ρόιτερς αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες αριθμός πλοίων που μετέφεραν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία έπειτα από διαμαρτυρίες τόσο σε βρετανικά λιμάνια όσο και σε λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης πλοίων Refinitiv δείχνουν πως το Andromeda είχε πιάσει προηγουμένως στο ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ και είναι σχεδόν πλήρες φορτίου. Το σκάφος είναι σήμερα αγκυροβολημένο στα ανοικτά της ακτής του Έσεξ και έχει αναφέρει ως επόμενο προορισμό του το νησί Γκρέιν στο γειτονικό Κεντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Εκπρόσωπος των Navigator Terminals παρέπεμψε για σχόλια στην αστυνομία του Έσεξ.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο, η Tsakos Columbia Shipmanagement με έδρα την Αθήνα, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς για σχόλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του τραγουδιστή μετά τη δολοφονία της 14χρονης και τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.