Κοσμος

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Αμπού Ντάμπι

Είχε διαδεχθεί τον πατέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
O πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων © Twitter

Πέθανε, σε ηλικία 74 ετών, ο Πρόεδρος των HAE και εμίρης του Αμπού Ντάμπι, σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα.

Ο Χαλίφα, πρόεδρος των ΗΑΕ, επέβλεψε μεγάλο μέρος της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και το όνομά του δόθηκε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa, αφού διέσωσε το χρεοκοπημένο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του πριν από μια δεκαετία.

Έγινε αρχηγός κράτους στις 3 Νοεμβρίου 2004, αντικαθιστώντας τον πατέρα του, Ζαγέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχαϊάν, ο οποίος είχε πεθάνει νωρίτερα. Ο Χαλίφα ο οποίος εμφανιζόταν σπάνια σε επίσημες φωτογραφίες ή σε δημόσιες εκδηλώσεις είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Το υπουργείο προεδρικών υποθέσεων των ΗΑΕ ανακοίνωσε 40ήμερο πένθος και τριήμερη αναστολή της εργασίας σε όλα τα υπουργεία και τον ιδιωτικό τομέα από την Παρασκευή, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Κατά το Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ-Μάκτουμ, εμίρης του Ντουμπάι θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι την σύγκληση του ομοσπονδιακού συμβουλίου, εντός 30 ημερών, για την εκλογή του νέου προέδρου. Αναμένεται ότι διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ