Κοσμος

H Ισπανία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα χορηγεί τριήμερη άδεια περιόδου

Mόνο σε ασιατικές χώρες εφαρμόζεται το μέτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ισπανία θέλει να γίνει η πρώτη δυτική χώρα που θα δίνει άδεια περιόδου στις γυναίκες
Γυναίκα © Pixabay

Ισπανία: Οι γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου θα μπορούν να παίρνουν άδεια από την εργασία τους έως και τρεις ημέρες κάθε μήνα.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες εργαζόμενες να λείπουν ως και 3 μέρες από την δουλειά τους για λόγους περιόδου. 

Το μέτρο αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου πλάνου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άλλοι παράμετροι όπως το δικαίωμα μιας γυναίκας να λείψει από την εργασία της σε περίπτωση έκτρωσης, ενώ, η Ισπανία σκοπεύει επίσης να κάνει άρση της γονικής άδειας για τις εκτρώσεις στις ηλικίες των 16 και των 17. 

Το σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser, θα καταστήσει την Ισπανία την πρώτη δυτική χώρα που θα προσφέρει το δικαίωμα στην άδεια περιόδου, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες θα έχουν εγγυημένο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Οι γυναίκες που υποφέρουν από έντονο πόνο περιόδου θα μπορούν να παίρνουν άδεια από την εργασία τους έως και τρεις ημέρες κάθε μήνα, σύμφωνα με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που πρόκειται να εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

Επί του παρόντος, μόνο ορισμένες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας, καθώς και η Ζάμπια, χορηγούν άδεια εμμήνου ρύσεως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ