Κοσμος

O Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα «ξεμπλόκαρει» τον Τραμπ από το Twitter

«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μασκ θα ξαναβάλει τον Τραμπ στο Twitter, μετά την εξαγορά του
O Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς του μέσου.

Mιλώντας σε συμπόσιο των Financial Times ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι αν αποκτήσει τελικά το Twitter θα άρει την μόνιμη απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στις αρχές του 2021.

«Οι μόνιμες απαγορεύσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να γίνονται μόνο για λογαριασμούς που είναι bot [δηλαδή αυτοματοποιημένοι] ή απάτες ή spam. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορευτεί η χρήση στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν λάθος που αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν πέτυχε [τον στόχο] να μην έχει φωνή ο Τραμπ», είπε ο Μασκ. 

Πρόσθεσε, όπως σημειώνει το CNBC ότι «θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση. Δεν κατέχω ακόμη το Twitter, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα γίνει αν τελικά δεν το αγοράσω;».

Στις 8 Ιανουαρίου 2021, το Twitter έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του, καθώς υποστήριξε πως μέσα από ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν «κλαπεί», ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος υποκίνησε τη βία.

Στα τέλη Απριλίου του φετινού έτους, ο Τραμπ είπε στον Τζο Κέρνεν του CNBC ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter ακόμα κι αν ο Μασκ αναλάμβανε και ανέστρεφε την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί. «Όχι, δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε ο Τραμπ, ο οποίος είχε σχεδόν 90 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter πριν από την απαγόρευση.

«Μου αρέσει ο Ίλον Μασκ. Μου αρέσει πολύ. Είναι εξαιρετικό άτομο. Κάναμε πολλά για το Twitter όταν ήμουν στον Λευκό Οίκο. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που με αντιμετώπισε το Twitter. Δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ