- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουκρανία εξήγαγε 1.000.000 τόνους σιτηρών τον Απρίλιο σε πείσμα του πολέμου
25% έως 30% λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι
Η Ουκρανία έσπειρε περί τα 70 εκατομμύρια στρέμματα εαρινών σιτηρών φέτος, 25% έως 30% λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Ο ουκρανός υπουργός Γεωργίας Μίκολα Σόλσκιι αναφέρθηκε στην σημασία των εξαγωγών των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Ρουμανίας, καθώς η Ρωσία έχει αποκλείσει τα ουκρανικά λιμάνια.
«Η επιχείρηση της σποράς συνεχίζεται ενεργητικά παρά τις δυσκολίες που συνδέονται κυρίως με την εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ουκρανός υπουργός Γεωργίας, εξηγώντας ότι η σπορά φέτος δεν ήταν της ίδιας ποιότητας με την περυσινή και ότι οι εκτάσεις για την σπορά του καλαμποκιού ήταν μικρότερες.
Η Ουκρανία ήταν η τέταρτη εξαγωγική δύναμη καλαμποκιού παγκοσμίως για την περίοδο 2020-2021 και η έκτη σε εξαγωγές σίτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του International Grains Council.
Η εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο συνέβαλε στην αστάθεια των διεθνών αγορών εκτοξεύοντας τις τιμές των εμπορευμάτων και αποσταθεροποιώντας τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Περί τα 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν εγκλωβισθεί στην Ουκρανία, λόγω της αποσταθεροποίησης των υποδομών και τον αποκλεισμό των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
Ουκρανοί αξιωματούχοι του γεωργικού τομέα δηλώνουν ότι το εξαγώγιμο πλεόνασμα ανέρχεται σε 12 εκατομμύρια τόνους και οι αναλυτές θεωρούν ότι τα τεράστια αποθέματα που είναι εγκλωβισμένα στην Ουκρανία δεν θα αφήσουν χώρο για την αποθήκευση της νέας σοδειάς.
Ο Μίκολα Σόλσκι επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η Ρωσία κλέβει σιτηρά από το έδαφος της Ουκρανίας κατά την διάρκεια του πολέμου και δήλωσε ότι το Κίεβο θεωρεί κλεμμένα όλα τα σιτηρά που μεταφέρονται στην Κριμαία μέσω του λιμανιού της Σεβαστούπολης.
«Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε αυτά τα κλεμμένα σιτηρά να κατασχεθούν σύντομα», είπε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ο ουκρανός υπουργός Γεωργίας χαιρέτισε «το ενδιαφέρον και την κατανόηση» της Ρουμανίας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών και πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της Βαλτικής θα είναι η πιο ελκυστική εναλλακτική για τις ουκρανικές εξαγωγές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον τότε πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.