- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Η Ρωσία έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης
Εντείνεται η ανησυχία για μια πυρηνική κλιμάκωση
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης έκανε η Ρωσία στο Καλίνινγκραντ.
Η ανησυχία για μια πυρηνική κλιμάκωση από μέρους της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας εντείνεται, καθώς οι Ρώσοι έστειλαν νέο μήνυμα στη Δύση, με την «ηλεκτρονική εκτόξευση» συστημάτων πυρηνικών πυραύλων που δοκιμάζει.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έκαναν άσκηση προσομοίωσης πυραυλικών πλήξεων με πυρηνική ισχύ στο δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, εν μέσω της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η ανακοίνωση έγινε την 70ή ημέρα της στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και περισσότερα από 13 εκατομμύρια εκτοπισμένους στη χειρότερη προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τα πυρηνικά
Σημειώνεται πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της χώρας του. Μάλιστα, στα τέλη Φεβρουαρίου, έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, ενώ έχει απειλήσει, σε περίπτωση άμεσης εμπλοκής της Δύσης στον πόλεμο, με αστραπιαία αντίποινα.
Διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι, τα τελευταία 24ωρα, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας επιχειρεί να εξοικειώσει την κοινή γνώμη στην ιδέα της χρήσης πυρηνικών όπλων, ακόμη και κατά δυτικών στόχων.
«Εδώ και δύο εβδομάδες ακούμε από τις τηλεοράσεις μας ότι τα πυρηνικά σιλό θα έπρεπε να ανοίξουν. Και ακούμε επίσης ότι αυτά θα φρικτά όπλα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, αν συνεχιστούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε την Τρίτη, 3 Μαΐου ο -βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης- ρώσος δημοσιογράφος, Ντμίτρι Μουράτοφ.
Ουκρανία - Λαβρόφ: «Ο κίνδυνος για πυρηνικά είναι σοβαρός»
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων.
«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί» είπε προ ημερών ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.
«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.