- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Όλαφ Σολτς
Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας
Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο: Τι θα συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενέργεια.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει μετά την επανεκλογή του, ώστε να σηματοδοτήσει «την ισχύ του γαλλογερμανικού ζεύγους», ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για μια διμερή συνομιλία και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο αφού συμμετάσχει στην Ημέρα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ένα χρόνο μετά την έναρξή της.
Με τον Όλαφ Σολτς, θα θίξουν «ζητήματα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας», ιδιαίτερα «όσον αφορά την άμυνα και την ενέργεια», διευκρινίστηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων. «Θα ασχοληθούν επίσης με τα μεγάλα διεθνή ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδας των Επτά (G7), η σύνοδος κορυφής της οποίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η κατάσταση στο Σαχέλ, στα δυτικά Βαλκάνια και η σχέση ΕΕ-Κίνας θα συζητηθούν επίσης», όπως και «τα διμερή ζητήματα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.