- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην περίπτωση της Άγκελα Μέρκελ η σιωπή δεν είναι χρυσός σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο.
Σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι αξιωματούχοι μιλούν για τη Ρωσία, είτε ομολογώντας σφάλματα, ακόμη και προσωπικά, στην πολιτική τους, όπως ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ή δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν συγγνώμη, όπως ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, η τέως καγκελάριος, εκείνη που κυβέρνησε τη Γερμανία επί 16 συναπτά έτη και προώθησε όσο κανείς άλλο τον Nord Stream 2, σιωπά. Ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung υπενθυμίζει μερικούς σημαντικούς σταθμούς στις σχέσεις της με το Ρώσο πρόεδρο.
«Θα παραδεχθεί λάθη;»
«Η επαφή της με τον Πούτιν ήταν έντονη, πάντα ανοιχτή και συχνά αμφιλεγόμενη. Ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εμπόδισε την Ουκρανία να ενταχθεί νωρίς στο ΝΑΤΟ. Μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ και αργότερα τον Εμμανουέλ Μακρόν, μεσολάβησε στη σύγκρουση στην Ουκρανία από το 2014 χωρίς να μπορεί να την επιλύσει. Έκανε εκστρατεία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα την Ουκρανία. Πότε θα μιλήσει η Μέρκελ; Θα παραδεχτεί λάθη; Θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις της - ή και τα δύο;». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εκείνο στο οποίο η Μέρκελ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι η υποστήριξή της στον Nord Stream 2.
«Στην καγκελαρία, ο αγωγός είναι αμφιλεγόμενος από το 2014, ακόμη και μεταξύ των σημαντικότερων συμβούλων της Μέρκελ. Η καγκελάριος αποφάσισε τελικά να μην σταματήσει το έργο, με το πάντα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο επιχείρημα ότι επρόκειτο για ιδιωτική επιχείρηση. Η πρώην καγκελάριος θα περάσει επίσης δύσκολα σε αυτό το θέμα, επειδή μια από τις πιο έντονες επικριτές είναι η Αναλένα Μπέρμποκ. Πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε 'μοιραία' την εμμονή της κυβέρνησης Μέρκελ στον Nord Stream 2. Η πολιτικός των Πρασίνων κατέχει πλέον την πρώτη θέση στον κατάλογο δημοτικότητας, εκεί ακριβώς που βρισκόταν η Μέρκελ για πολλά χρόνια» σημειώνει η SDZ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μίλησε για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της,
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Ζητά την παρέμβαση της FIFA λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζουν βίντεο
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.