- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απογοητευμένοι οι Γερμανοί από τους χειρισμούς του Σολτς στον πόλεμο της Ουκρανίας
Χάνει έδαφος ο Γερμανός καγκελάριος
Γερμανία: Οι περισσότεροι Γερμανοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο καγκελάριος Σολτς χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία
Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.
Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν μάλλον δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις του καγκελαρίου.
Στο μεταξύ, 37% δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο Σολτς αντιμετωπίζει τη διεθνή σύγκρουση και 18% δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αξιολογήσουν τις ενέργειές του.
Μια διαφορετική εικόνα προέκυψε από τη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που συμπαθούν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς: 59% δήλωσαν ικανοποιημένοι με τον Σολτς και 34% ήταν δυσαρεστημένοι.
«Δεν είναι ισχυρός ηγέτης» - Προβληματική η επικοινωνιακή τακτική του
Το κοινό δεν θεωρεί πως ο καγκελάριος είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Μόνο 25% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως δείχνει ηγετικές ικανότητες με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επιπλέον 51% συμφώνησαν με τη δήλωση «Δρα μάλλον ανεπαρκώς ως ηγέτης». Το 24% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.
Οι επικοινωνιακές δεξιότητες του καγκελαρίου αξιολογούνται ως ακόμη πιο ανεπαρκείς: 56% θεωρούν ότι δεν εξήγησε καταλλήλως την πολιτική του, 22% το βλέπουν διαφορετικά. Το 22% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αξιολόγησαν με παρόμοιο τρόπο τον Σολτς, όσον αφορά τις ηγετικές και τις επικοινωνιακές ικανότητές του.
Συνολικά ο συνασπισμός του SPD, των Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών τα πήγε ακόμη χειρότερα από τον καγκελάριο. Από τους ερωτηθέντες, 50% δήλωσαν μάλλον ή πολύ δυσαρεστημένοι από τις ενέργειές του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, 30% δήλωσαν μάλλον ή πολύ ικανοποιημένοι. Το υπόλοιπο 20% είπε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.
Τα δεδομένα βασίζονται σε μια έρευνα της YouGov Deutschland GmbH που πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην οποία πήραν μέρος 2.040 άτομα στο διάστημα από τις 25 ως τις 27 Απριλίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.