Κοσμος

Γαλλίδα καλόγρια 118 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η αδελφή Αντρέ λατρεύει τη σοκολάτα και το κρασί - Είναι η γηραιότερη που πέρασε κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλίδα μοναχή ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Η αδελφή Αντρέ
Γαλλίδα μοναχή ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Η αδελφή Αντρέ © Youtube

Γαλλίδα καλόγρια ηλικίας 118 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Η αδελφή Αντρέ ζει σε οίκο ευγηρίας και αποκαλεί «θλιβερή τιμή» το ρεκόρ.

Μία καλόγρια που ζει σε οίκο ευγηρίας στη Γαλλία είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος. Η 118 αδελφή Αντρέ είναι έναν χρόνο μικρότερη από τη Γιαπωνέζα, Κάνε Τανάκα, που πέθανε πριν από λίγες ημέρες

Η αδερφή Αντρέ είναι η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών, ενώ είναι και η γηραιότερη επιζήσασα του Covid-19 στον κόσμο. Η δήλωση των ρεκόρ Γκίνες ανέφερε ότι βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του 2021, αλλά ανάρρωσε πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς την ώρα για τα 117α γενέθλιά της.

Frenchwoman Sister André now officially world's oldest person • FRANCE 24 English

O γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο γεννήθηκε το 1904 

Η 118 ετών γυναίκα γεννήθηκε ως Lucile Randon στις 11 Φεβρουαρίου 1904. Πριν γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο. Η αδελφή Αντρέ, που ζει κοντά στη γαλλική πόλη Τουλόν. Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Story την Τρίτη, η αδελφή Αντρέ φάνηκε να έχει ανάμεικτα συναισθήματα ούσα πλέον το νέο γηραιότερο εν ζωή άτομο. «Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα», είπε, αποκαλώντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή».

Η αδελφή Αντρέ απολαμβάνει σοκολάτα και κρασί, από το οποίο πίνει ένα ποτήρι κάθε μέρα στο γηροκομείο. 

Όταν έκλεισε τα 118 νωρίτερα φέτος, η ηλικιωμένη καλόγρια έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν -- τον 18ο Γάλλο πρόεδρο της ζωής της. Υπήρξαν επίσης 10 διαφορετικοί Πάπες που προεδρεύουν στην Καθολική Εκκλησία από τότε που γεννήθηκε. Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της Jeanne Louise Calment διήρκεσε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση των ρεκόρ Γκίνες.

World’s oldest person confirmed as 118-year-old Sister André

 

Πέθανε η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, που είχε αναγνωριστεί επισήμως ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε τη 2α Ιανουαρίου του 1903 στη Φουκουόκα (νοτιοανατολική Ιαπωνία). Εκείνη τη χρονιά οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποίησαν την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση και η Μαρί Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Η υγεία της Κάνε Τανάκα ήταν σχετικά καλή, έως πρόσφατα και ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στη γενέτειρά της. Εκεί της άρεσε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, να λύνει προβλήματα μαθηματικών, ενώ είχε αδυναμία στη σόδα και τη σοκολάτα.

Σε μικρότερη ηλικία, η Τανάκα είχε ασχοληθεί με το εμπόριο, έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων ένα κατάστημα με νουντλς. Παντρεύτηκε το 1922, γέννησε 4 παιδιά και υιοθέτησε ένα πέμπτο. Επρόκειτο να συμμετάσχει με το αναπηρικό αμαξίδιό της στη λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όμως αρνήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Όταν το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες της απένειμε το 2019 τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, την είχαν ρωτήσει ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή της. Εκείνη απάντησε: «Τώρα». Στην καθημερινότητά της, ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί και τα απογεύματά της τα αφιέρωνε στη μελέτη των μαθηματικών και την εξάσκηση στην καλλιγραφία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ