Κοσμος

H Renault μεταβιβάζει το 68% της Lada λόγω πόλεμου

Ο γαλλικός όμιλος επένδυσε 1,33 δισ. ευρώ το 2016 στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lada_cars_production_1_1.jpg
Γραμμή παραγωγής της Lada © Μikhail Fedorov/ΕPA/TASS

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA θα μεταβιβάσει το ποσοστό του 68% των μετοχών που έχει στη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων Avtovaz AO.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA θα μεταβιβάσει το ποσοστό του 68% των μετοχών που έχει στη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων Avtovaz AO η οποία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Lada.

H μεταβίβαση θα γίνει σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο έναντι συμβολικού τιμήματος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Η Renault θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της, μέσα στα επόμενα πέντε η έξι χρόνια, όπως μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τον ίδιο υπουργό.

Ο ίδιος υπουργός δήλωσε ότι το μερίδιο της γαλλικής εταιρίας στο εργοστάσιο παραγωγής της Μόσχας, θα μεταβιβαστεί στο τοπικό συμβούλιο διοίκησης της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η Renault, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στη ρωσική αγορά, ενώ είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα .ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες της στο εργοστάσιο, μετά την κλιμάκωση της πίεσης σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας της στη ρωσική αγορά, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Renault Group ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων οχημάτων κατά 17,1% το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Κύριες αιτίες είναι αφενός ο Πόλεμος στην Ουκρανία και αφετέρου η έλλειψη ημιαγωγών, που επηρεάζει την παραγωγή οχημάτων. Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 9,7 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,7% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ειδικότερα στη Ρωσία, τα έσοδα της AvtoVAZ (μητρικής εταιρείας της Lada) και της Renault μειώθηκαν κατά 15,7%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ