Κοσμος

Πασχαλινές αυγοδρομίες στον Λευκό Οίκο με οικοδεσπότη τον Μπάιντεν (βίντεο)

30.000 παιδιά και ενήλικες συγκεντρώθηκαν στον κήπο της προεδρικής κατοικίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν και Τζιλ καλωσορίζουν μικρούς και μεγάλους στις πασχαλινές αυγοδρομίες στον Λευκό Οίκο
Τζο Μπάιντεν και Τζιλ καλωσορίζουν μικρούς και μεγάλους στις πασχαλινές αυγοδρομίες στον Λευκό Οίκο © EPA/SHAWN THEW

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ο διαιτητής στις πασχαλινές αυγοδρομίες στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά ως Αμερικανός πρόεδρος. Πότε ξεκίνησε το έθιμο.

Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φιλοξένησε σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 τις παραδοσιακές «αυγοδρομίες» του Πάσχα στον Λευκό Οίκο.

Η εκδήλωση είχε ακυρωθεί το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Φέτος, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ, αποφασίστηκε να γίνει κανονικά.

«Η Τζιλ κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που σας βλέπουμε στον Λευκό Οίκο. Δεν καταφέραμε να φιλοξενήσουμε την Πασχαλινή Αυγοδρομία πέρσι λόγω της πανδημίας, αλλά φέτος ξαναβρισκόμαστε επιτέλους όλοι μαζί. Να διασκεδάσετε όλοι. Καλώς ήρθατε στον Λευκό Οίκο. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στον Λευκό Οίκο.

30.000 άτομα στον Λευκό Οίκο για τις πασχαλινές αυγοδρομίες - Ο Τζίμι Φάλον διάβασε παραμύθια σε παιδιά

Περίπου 30.000 παιδιά και ενήλικες αψήφησαν τον βροχερό καιρό για να παραστούν στην εκδήλωση στους κήπους του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν, σε χρέη αφέτη, σφύριξε μια σφυρίχτρα για να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας και τα παιδιά ξεχύθηκαν, κρατώντας κουτάλια με αυγά, προσπαθώντας να τα μεταφέρουν στον τερματισμό χωρίς να τα σπάσουν.

Η παράδοση με τις πασχαλινές αυγοδρομίες στις ΗΠΑ ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα και κάθε φορά που διεξάγονται, οι εικόνες από τους κήπους στον Λευκό Οίκο κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο Τζίμι Φάλον διαβάζει παραμύθια σε παιδιά στον Λευκό Οίκο
© EPA/SHAWN THEW

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν για πρώτη φορά οικοδεσπότης των πασχαλινών αυγοδρομιών στον Λευκό Οίκο
© EPA/SHAWN THEW

Σημειώνεται ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν και ο τηλεπαρουσιαστής Τζίμι Φάλον διάβασαν παιδικά βιβλία στα παιδιά. 

White House Easter Egg Roll returns after COVID-19 hiatus | FULL

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ