Κοσμος

Η Μπριζίτ Μπαρντό επιτίθεται στον Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου

Υπήρξε πάντα οπαδός της άκρας δεξιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μπριζίτ Μπαρντό
Η Μπριζίτ Μπαρντό © Wikipedia

Γαλλία-προεδρικές εκλογές: Η Μπριζίτ Μπαρντό δεν θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Η Μπριζίτ Μπαρντό έκανε γνωστό πως δεν θα ψηφίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σε «ανοιχτή επιστολή» της, η πρώην ηθοποιός, η οποία πρόσκειται από καιρό στη Μαρίν Λεπέν, όπως και στον ακόμη πιο ακραία δεξιο πατέρα της, χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν «πρόεδρο της παρακμής» που οδήγησε τη Γαλλία σε ένα «αβυσσαλέο χρέος». Η γνωστή και για την φιλοζωική της δραστηριότητα Μπαρντό καταγγέλλει επίσης τον Μακρόν για τις «βρώμικες συμφωνίες» που έκανε, σύμφωνα με την ίδια, με τους κυνηγούς.

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει Μακρόν

Με ανάρτησή του στα social media, ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο τοποθετήθηκε υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο, αλλά έπλεξε το εγκώμιό του τόσο για τη διεθνή του ακτινοβολία, όσο και για το οικονομικό και ευρωπαϊκό του πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώην πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας είχε αποφύγει να εκδηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπο της Βαλερί Πεκρές υπό την ηγεσία της οποίας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει ούτε το απαιτούμενο ποσοστό ώστε να λάβει κρατική επιχορήγηση.  Ποτέ άλλοτε το ιδρυτικό κόμμα των Γκωλικών της Πέμπτης Δημοκρατίας δεν βρέθηκε με τον υποψήφιό του κάτω από το όριο του 5% στον πρώτο γύρο.

Ολόκληρη η δήλωση Σαρκοζί υπέρ Μακρόν:

«Οι Γάλλοι έκαναν την επιλογή τους και εξέλεξαν, για τον δεύτερο γύρο, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια του RN Μαρίν Λεπέν. Η βαρύτητα των μελλοντικών αποφάσεων με υποχρεώνει να εγκαταλείψω κάθε δισταγμό και να επισημάνω καθαρά ποιόν θα ψηφίσω. Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν, επειδή πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστεί μια σοβαρή διεθνή κρίση, πιο πολύπλοκη από ποτέ. Επειδή το οικονομικό του πρόγραμμα τοποθετεί την εργασία στο κέντρο όλων των προτεραιοτήτων του. Επειδή ο ευρωπαϊκός του προσανατολισμός είναι σαφής και καθαρός. Μια καινούρια εποχή ανοίγεται. Θα απαιτηθούν βαθιές αλλαγές. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες και κομματικά αντανακλαστικά. Το διεθνές περιβάλλον και οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολα και απαιτούν σκληρές και επείγουσες αποφάσεις. Απαιτούν επιλογές που θα δεσμεύουν τη Γαλλία για τα πέντε επόμενα χρόνια. Η πίστη στις αξίες της ρεπουμπλικανικής Δεξιάς και στην δική μας παράδοση διακυβέρνησης πρέπει να μας καθοδηγήσουν στο να απαντήσουμε στην έκκληση ενότητας του Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Στις παρούσες συνθήκες είναι ο μόνος που μπορεί να δράσει. Το συμφέρον της Γαλλίας πρέπει να είναι ο μοναδικός μας οδηγός. Ποτέ δεν κάνουμε λάθος όταν επιλέγουμε την καθαρότητα και την επιμονή».

Παρότι ο Σαρκοζί έχει αποσυρθεί από την πολιτική και ασκεί έφεση κατά των δύο ποινών φυλάκισης και καταδίκων του, η γνώμη του έχει σημασία. Παραμένει πολύ δημοφιλής στη βάση των Les Républicains (LR) και στο ευρύτερο κεντροδεξιό εκλογικό σώμα. Θεωρείται από αυτούς ως ο τελευταίος συντηρητικός πολιτικός που μπορεί να έχει απήχηση και στις μετριοπαθείς, φιλοευρωπαϊκές και εθνικιστικές, αντιμεταναστευτικές πτέρυγες του κόμματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ