Κοσμος

Σανγκάη: Πάνω από 23.000 κρούσματα παρά το εξοντωτικό lockdown

Το προξενείο των ΗΠΑ έδωσε άδεια σε όσα μέλη το επιθυμούσαν να φύγουν από την πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σανγκάη: ‘Αρση lockdown «πείνας» – Πανηγυρισμοί στα μπαλκόνια μετά από κατ΄ οίκον περιορισμό 21 ημερών
Σανγκάη-Κορωνοϊός © ΕPA Pool

Σανγκάη: Καταγράφηκαν πάνω από 23.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα παρά το εξοντωτικό lockdown

Χιλιάδες είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν και σήμερα στη Σανγκάη παρά το αυστηρό lockdown. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σανγκάη τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλός για την Κίνα, μια από τις τελευταίες χώρες του κόσμου που εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι στον κορωνοϊό.

Η προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» της Κίνας απέναντι στην COVID-19, περιορίζοντας σε καραντίνα όποιον βρίσκεται θετικός ακόμα και χωρίς συμπτώματα, υφίσταται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του περισσότερο μεταδοτικού, αν και λιγότερο θανατηφόρου, παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε παύση σχεδόν όλων των διεθνών ταξιδιών και τώρα έχει ολοένα και μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο,

Η Σανγκάη κατατάσσει τα συγκροτήματα κατοικιών σε τρεις κατηγορίες κινδύνου, ως ένα βήμα προς το να επιτραπούν οι ‘κατάλληλες δραστηριότητες’ από πολίτες σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν θετικά περιστατικά κορωνοϊού σε διάρκεια δύο εβδομάδων, δήλωσε ο Γκου Χονγκχούι, αξιωματούχος της πόλης.

Αν και δεν ήταν άμεσα σαφές πόσοι από τους 25 εκατ. κατοίκους θα επωφεληθούν από μια άμεση χαλάρωση των lockdowns, η κίνηση αυτή υπόσχεται κάποια ανακούφιση για πολλούς που έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους για πάνω από τρεις εβδομάδες σε μια μάχη κατά της μεγαλύτερης έξαρσης στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε ο κορωνοϊός στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019.

Πολλοί από τους 25 εκατ. κατοίκους μοιάζουν κουρασμένοι από τις θριαμβευτικές δηλώσεις του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος και εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οργή τους για τις ελλείψεις τροφίμων, το lockdown και τον υπερβολικό ζήλο των αρχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: σε βίντεο, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανίζεται ένας κρατικός υπάλληλος με στολή προστασίας να χτυπά μέχρι θανάτου ένα σκυλάκι κόργκι στη μέση του δρόμου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγγελίες περί ακραίων μέτρων, με κάποιους στην περιοχή Σουχούι να λένε στο Reuters ότι τοπικές αρχές είχαν τοποθετήσει λουκέτα και αλυσίδες ποδηλάτων στις εξώθυρες σπιτιών για να τους περιορίσουν στα σπίτια τους.

Φεύγει προσωπικό των ΗΠΑ από το προξενείο της Σανγκάης

 

Με έκδηλη την ανησυχία για τους πολίτες στην Σανγκάη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ζήτησαν από το μη απαραίτητο προσωπικό του προξενείου τους να αποχωρήσει από την κινεζική πόλη.

Δεν είναι γνωστό πόσα άτομα αφορά αυτή η απόφαση και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η αποχώρηση από τη Σανγκάη σημαίνει αποχώρηση από το κινεζικό έδαφος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ