Κοσμος

Ζελένσκι για επίθεση στο Κραματόρσκ: Απάνθρωποι Ρώσοι χτυπούν αμάχους

«Αν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό © Twitter

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με δήλωσή του κατήγγειλε την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, ύστερα από την επίθεση στο Κραματόρσκ.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

zelenski.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν όταν δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες.

Μια εθελόντρια ανθρωπιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στην απομάκρυνση των πτωμάτων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ο επικεφαλής της εταιρίας των ουκρανικών σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia Ολεξάντρ Καμίτσιν έκανε λόγο για 30 θανάτους και πάνω από 100 τραυματίες, καταδικάζοντας μέσω της πλατφόρμας Telegram ένα «σκόπιμο χτύπημα».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους στο Κραματόρσκ

Η Μόσχα αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ