Κοσμος

Κύπρος: Ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά

Πώς πλησίαζε τα ανήλικα παιδιά - Ψυχολογικές επιπτώσεις από τις πράξεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποίηση - βιασμός ανηλίκου
Κακοποίηση - βιασμός ανηλίκου © Pixabay / thisguyhere

Κύπρος: Ένοχος ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών - Πώς πλησίαζε τα παιδιά - Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.

Ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών κρίθηκε ένας 53χρονος ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων στην Κύπρο. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. 

Όπως μετέδωσε ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μακροσκελέστατη απόφαση του Κακουργιοδικείου, εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη θέση ισχύος που είχε και με διάφορα προσχήματα πλησίαζε τα ανήλικα παιδιά. Το αξιοπρόσεκτο στην υπόθεση είναι πως τα τρία ανήλικα θύματα του 53χρονου, μετά την εξέταση τους από ψυχολόγους, διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν ψυχολογικές επιπτώσεις με κατάθλιψη και χρήζουν ψυχολογικής θεραπείας. 

Κύπρος: Πώς ο ιδιοκτήτης φάρμας πλησίαζε τα ανήλικα παιδιά

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ζητούσε από παιδιά που έκαναν προπόνηση στη σχολή του, να του δείχνουν τις φωτογραφίες που είχαν αποθηκευμένες ως «κρυμμένες» στα κινητά τους τηλέφωνα. 

Στην πρώτη περίπτωση, όταν προσφέρθηκε να μεταφέρει τον ανήλικο στη διαδρομή σταμάτησε και του ζήτησε να τον ακουμπήσει για να δει εάν έχει «κοιλιακούς». Τότε άρχισε να του επιτίθεται σεξουαλικά. 

Στη δεύτερη περίπτωση ένας ανήλικος πήγαινε στη λέσχη ιππασίας για να παρακολουθήσει τη φίλη του κατά την προπόνηση της. Σε μία περίπτωση, κατά τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος, αφού κάθισε δίπλα του, του μιλούσε και προσπάθησε να βάλει τη φανέλα του μέσα στο παντελόνι του, λέγοντας του ότι θα κρυώσει. Το παιδί ένιωσε άβολα και του είπε να σταματήσει, αλλά ο κατηγορούμενος συνέχισε και προέβη στο αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Σε άλλη περίπτωση, ένα παιδί ανέφερε ότι επειδή του άρεσαν τα άλογα, είχε ξεκινήσει μαθήματα ιππασίας στη φάρμα του κατηγορουμένου. Αυτός του έκανε προσωπικές ερωτήσεις, όπως εάν έβλεπε βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και του έλεγε ότι ήθελε να γίνει ο «κολλητός» του. Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιόδου, σε δύο περιπτώσεις ο κατηγορούμενος τον εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά.

Παιδί
Παιδί © Pixabay / geralt

Κύπρος: «Τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του», ανέφερε το δικαστήριο

Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο στάθηκε στο γεγονός ότι αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. «Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, μάλιστα ευάλωτο λόγω διανοητικής αναπηρίας, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στον μέγιστο βαθμό», σημειώνει.

Το Δικαστήριο επεσήμανε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από τη φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Όπως επίσης προκύπτει από τη νομολογία στην οποία αναφέρθηκε το Δικαστήριο, σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων, οι ποινές που επιβάλλονται πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητάς τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, κατά την επιβολή της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την επαναλαμβανόμενη δράση του κατηγορούμενου, ηλικίας 53 ετών, επί τριών ανηλίκων παιδιών, περί των 13 ετών. Τονίστηκε ότι για τα δύο αυτά παιδιά, ο κατηγορούμενος ήταν ο εκπαιδευτής/προπονητής τους σε μία αγαπημένη τους, προφανώς, δραστηριότητα, ενώ για το τρίτο παιδί, είχε αυτή την ιδιότητα προς φίλη του την οποία επισκέφθηκε κατά την προπόνησή της. Την ίδια, μάλιστα, στιγμή ο κατηγορούμενος φάνηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης όχι μόνο των παιδιών αυτών αλλά και των γονέων του ενός, οι οποίοι τον εμπιστεύθηκαν για τη μεταφορά του παιδιού τους. Αντί της εκπαίδευσης και προστασίας από τον κατηγορούμενο, τα θύματα υπέφεραν από τις ενέργειες του, προς ικανοποίηση των σαρκικών του ορέξεων, με επίπτωση στον ψυχικό τους κόσμο, ως αναφέρθηκε στα γεγονότα. Απαξία και αποτροπιασμό είναι το τι προκαλούν οι ενέργειες του κατηγορούμενου, κατέληξε το Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος θα απωλέσει την εργασία του, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αποστέρηση της οικογένειας από τυχόν οικονομική στήριξη.

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ