Κοσμος

Κρις Γουάλας: σημαντική απώλεια για το συντηρητικό Fox News

«Η συνεργασία γινόταν ολοένα και λιγότερο βιώσιμη»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρις Γουάλας, Chris Wallace
© OLIVIER DOULIERY/POOL/EPA

O βετεράνος δημοσιογράφος Κρις Γουάλας λέει σε συνέντευξή του στους New York Times ότι το Fox News βλέπει την πραγματικότητα ανάποδα

Ο βετεράνος παρουσιαστής ειδήσεων Κρις Γουάλας, που εγκατέλειψε το υπερσυντηρητικό δίκτυο Fox News τον περασμένο Δεκέμβριο, είπε σε συνέντευξή του στους New York Times, ότι «η συνεργασία γινόταν ολοένα και λιγότερο βιώσιμη» μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο 74χρονος παρουσιαστής του Fox News Sunday εξήγησε την απόφασή του να παραιτηθεί μετά από 18 χρόνια στο Fox και να ενταχθεί στο CNN, διότι ένιωθε άβολα με την προφανή τάση του δικτύου «να εκπέμπει μια παράλληλη πραγματικότητα». «Δεν έχω αντίρρηση να ακούγεται μια συντηρητική γνώμη και μια φιλελεύθερη γνώμη. Αλλά όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν ανάποδα την αλήθεια υποστηρίζοντας π.χ. ότι στις εκλογές του 2020 δεν εξελέγη ο Τζο Μπάιντεν ή ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν λαϊκή εξέγερση, δεν υπάρχει πια καμιά συνεννόηση.»

Το Fox, που εκπέμπει από το 1996, στηρίζει τη δεξιά πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μετακινηθεί προς τον τραμπισμό και τις συνωμοσιολογικές του πλευρές ―πράγμα που αναγνωρίζει ο Γουάλας ο οποίος, κατά τη γνώμη πολλών, άργησε να φύγει: όπως γράφει το περιοδικό Mother Jones, «κάλλιο αργά, παρά ποτέ Κρις!». «Πράγματι, μερικοί άνθρωποι ίσως να είχαν τραβήξει τη γραμμή νωρίτερα ή σε διαφορετικό σημείο,» είπε στους ΝΥΤ ο Γουάλας, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί για την κάλυψη του Fox News για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σχολιάζοντας πάντως τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Πούτιν το 2018, είπε ότι του φαινόταν «ορθολογικός παίκτης» κι ότι τώρα δεν είναι πια.

Την περασμένη Τρίτη ο Γουάλας ανέλαβε μια εκπομπή με συνεντεύξεις ’’Who 's Talking to Chris Wallace’’ στο CNN+: πρόκειται να μιλάει με πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος ξεκινώντας από τον Γουίλιαμ Σάτνερ, γνωστό από το ’’Star Trek’’ και το ’’Boston Legal’’, καθώς και την Mίλα Κούνις, που είναι ουκρανικής καταγωγής, και τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια μέσω του GoFund.

Κρις Γουάλας, Chris Wallace, ντοναλντ τραμπ, ντιμπέιτ
Ως συντονιστής στο πρώτο ντιμπέιτ των εκλογών του 2020 © OLIVIER DOULIERY/POOL/EPA

Στο μεταξύ, στο Fox News φαίνεται ότι την πολιτική γραμμή καθορίζουν πια άνθρωποι σαν τον Τάκερ Κάρλσον και τον Σον Χάνιτι που έπαιξαν δυσφημιστικό ρόλο στη διάρκεια τόσο της προεδρίας Ομπάμα όσο και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ