- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πράσινο φως Ομπάμα για αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία
Ανοίγει ο δρόμος για αεροπορικά χτυπήματα
Αναγνωριστικές πτήσεις για τη συλλογή πληροφοριών περί της δραστηριότητας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Η κίνηση θεωρείται το πρώτο βήμα προς την πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων εντός του συριακού εδάφους, σε σημεία τα οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει χτυπήματα σε θέσεις τους στο Ιράκ.
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Συρίας τόνισε ότι είναι έτοιμη να εργαστεί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο κ. Ομπάμα ενέκρινε αναγνωριστικού χαρακτήρα πτήσεις επανδρωμένων και μη αεροσκαφών πάνω από τη Συρία.
Ο κ. Ομπάμα έχει αρνηθεί επανειλημμένα να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία, ωστόσο σύμβουλοί του τον έχουν προειδοποιήσει ότι συντριπτικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος μπορεί να δοθεί μόνο με συντονισμένα χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ.
Εκπρόσωπος του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ τόνισε ότι το Πεντάγωνο «εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα μέτρα για να λύσει το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, με μια διευρυμένη χρήση στρατιωτικών μέσων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αεροπορικά χτυπήματα».
Στο στόχαστρο θα τεθούν ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, στο προπύργιο της οργάνωσης στη συριακή πόλη Ράκα, καθώς και ανατολικά, κοντά στα σύνορα Συρίας- Ιράκ.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Συρίας ή να την ενημερώνει για πιθανές επιχειρήσεις. «Δεν είναι περίπτωση όπου ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Κοινή δράση με τον Άσαντ θα αποξένωνε εντελώς τον σουνιτικό πληθυσμό της Συρίας και του Ιράκ, του οποίου η συναίνεση είναι αναγκαία για να ξεριζώσουμε το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Μπέντζαμιν Ρόουντες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.