Κοσμος

Ζελένσκι: Τα τρία βήματα για να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή

Η πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο των G7

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στη σύνοδο των G7 τρία βήματα για την αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης.

Τρία βήματα για να αντιμετωπιστεί η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία πρότεινε στη σύνοδο των G7 o πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος προς τη σύνοδο της G7 είπε ότι «μπορεί η ομάδα σας των Επτά να γίνει όχι απλώς μια Μεγάλη ομάδα των Επτά, αλλά Μεγάλη ομάδα ειρηνοποιών», αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υλοποιηθούν τρεις προτάσεις της Ουκρανίας.

Ζελένσκι: Ποια είναι τα τρία βήματα για την αντιμετώπιση της Ρωσίας

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώτον, πρέπει κάθε εβδομάδα να ενισχύονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι να σταματήσει τον πόλεμο και να επιστρέψει στην ειρήνη.

Δεύτερον, υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος, πρέπει να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός νέου συστήματος πραγματικών και αποτελεσματικών εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, για όλη την περιοχή, εγγυήσεων που θα μπορούν να σταματήσουν τον εισβολέα εντός 24 ωρών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειάζεται νέες αποτελεσματικές συμμαχίες, νέες αποτελεσματικές εγγυήσεις, και πρότεινε ως τρίτο βήμα την ταχύτερη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου, και τη συμμετοχή των χωρών της G7 σε αυτή την ανοικοδόμηση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη σύνοδο των G7
O Bολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο των G7 © EPA / JESCO DENZEL/BPA HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότερα όπλα ζητά από το ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τις χώρες του ΝΑΤΟ την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας χωρίς περιορισμούς» προς τη χώρα του, ώστε να μπορέσει πολεμήσει τον ρωσικό στρατό τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει «σε άνισες συνθήκες».

«Για να σώσουμε τους ανθρώπους και τις πόλεις μας, η Ουκρανία έχει ανάγκη από στρατιωτική βοήθεια χωρίς περιορισμούς, Οπως η Ρωσία χρησιμοποιεί χωρίς περιορισμούς όλο το οπλοστάσιό της εναντίον μας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεομήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram που απευθύνεται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας που συνέρχονται εκτάκτως στις Βρυξέλλες με θέμα τον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Ο ουκρανικός στρατός αντιστέκεται εδώ και έναν μήνα σε άνισες συνθήκες! Επαναλαμβάνω το ίδιο πράγμα εδώ και έναν μήνα».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημα για χορήγηση καταδιωκτικών αεροσκαφών και τανκς, κυρίως για την άρση της πολιορκίας της Μαριούπολης, του Μπερντιάνσκ και της Μελιτόπολης, των πόλεων της νότιας Ουκρανίας που πολιορκούνται από τον ρωσικό στρατό. «Εχετε χιλιάδες καταδιωκτικά αεροσκάφη. Αλλά δεν μας έχετε δώσει ακόμη», είπε.

«Εχετε τουλάχιστον 20.000 τανκς (...) Η Ουκρανία έχει ζητήσει το ένα τοις εκατό του συνόλου των τανκς σας! Δώστε τα μας ή πουλήστε τα μας! Αλλά εξακολουθούμε να μην παίρνουμε ξεκάθαρη απάντηση».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία κατά ουκρανικών στόχων, ακριβώς έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του κυβερνήτη της περιοχής του Λουχάνσκ μετά τον βομβαρδισμό της κωμόπολης Ρουμπίνε. «Σήμερα το πρωί (...) έπεσαν ρωσικές βόμβες φωσφόρου. Μεγάλοι σκοτώθηκαν και παιδιά σκοτώθηκαν και πάλι», κατήγγειλε στο ίδιο μήνυμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ