Κοσμος

Κρεμλίνο: «Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά μόνο αν απειλείτο»

Τι υποστηρίζει ο Ντμίτρι Πεσκόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ © EPA / SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου - Πότε η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της», διαβεβαίωσε σήμερα Τρίτη (22/3) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο βασικός στόχος του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες». Επέμεινε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο, στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας», είπε o Πεσκόφ. 

Ο ρωσικός στρατός συνάντησε απρόσμενη αντίσταση εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας μετά την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο ουκρανικός στρατός, που διατηρεί τον έλεγχο των μεγάλων αστικών κέντρων, ήταν τις τελευταίες ημέρες σε θέση να κάνει ορισμένες αντεπιθέσεις που του επέτρεψαν, κυρίως στον νότο, να ανακτήσει εδάφη από τους Ρώσους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει επιμελητειακά και επικοινωνιακά προβλήματα.

Ρωσία - Μπάιντεν: Πώς αξιολογεί την πυρηνική απειλή

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενόψει του ταξιδιού του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν, ρωτήθηκε για το πώς αξιολογεί τη ρωσική πυρηνική απειλή. Σχολίασε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν αυτός που προκάλεσε το θέμα με την αναφορά του στην αρχή της σύγκρουσης. Τόνισε ότι πρέπει να ανησυχούμε, και ότι οι Αμερικανοί το παίρνουν όσο πιο σοβαρά γίνεται. Δεν έχουν αλλάξει βέβαια τη δική τους κατάσταση συναγερμού διευκρίνισε, αλλά πρόσθεσε ότι παρακολουθούν συνεχώς το θέμα και θα το συζητήσουν με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Οι συνέπειες της επιθετικότητας του Πούτιν κατά της Ουκρανίας εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την Ευρώπη, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ. «Η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας του κόσμου, παρέχοντας πάνω από τις μισές προμήθειες σίτου στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ο πόλεμος του Κρεμλίνου απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ