Κοσμος

Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ με τον Πούτιν

«Αν αποτύχουν, θα έχουμε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ με τον Πούτιν».

Σε μία δήλωση που προκαλεί ανησυχία προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσεις πόλεις - κλειδιά της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε σήμερα, 20 Μαρτίου, ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στο CNN, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», σημείωσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.

«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φάνηκε θετικός για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέροντας πως οι δύο τους πλησιάζουν σε συμφωνία για «κρίσιμα ζητήματα».

 

Ουκρανία τώρα: Η Ρωσία διαλύει πόλεις, βομβαρδίζει αμάχους (LIVE)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ