

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατηγορεί για «ρωσοφοβία» το Συμβούλιο της Ευρώπης. - Οι δηλώσεις Ζαχάροβα και η απόφαση αποπομπής.
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης για «ρωσοφοβία», χαρακτηρίζοντάς το όργανο στην υπηρεσία της Δύσης.
«Λόγω της ρωσοφοβικής δραστηριότητας των Δυτικών, το όργανο αυτό έχασε τον λόγο ύπαρξής του» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, και συνέχισε: «Θέτοντας την εξυπηρέτηση των συμφερόντων (της ΕΕ) πάνω από τους δικούς του, θεσμοθετημένους αντικειμενικούς σκοπούς, το Συμβούλιο της Ευρώπης μετατράπηκε σε πειθήνιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των δορυφόρων τους».
Την Τετάρτη το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι αποπέμπει τη Ρωσική Ομοσπονδία από μέλος του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ρωσία ήταν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1996. Η συμμετοχή της στα κυριότερα όργανά του όμως ανεστάλη στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η αποβολή αυτή «δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας για εμάς. Απλώς μας απαλλάσσει από το να τηρούμε διαδικασίες και υποχρεώσεις που μας είχαν επιβληθεί. Η Ρωσία δεν δέχεται μαθήματα από τις Βρυξέλλες για τα ανθρώπινα δικαιώματα», συνέχισε, κατηγορώντας την ΕΕ ότι «διαπραγματεύεται εξαιρέσεις και προνομιακές απαιτήσεις» όσον αφορά τις αξίες που υπερασπίζεται «σαν να ήταν στο παζάρι».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έξοδος της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης εγείρει φόβους ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα αυτή όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου 80.000 σελίδες θα έρθουν στο φως
Αμφισβητείται και η αιτία θανάτου
Η αποκάλυψη από τον μάνατζέρ της
Οδύνη για τους 59 νεκρούς μετά τη φωτιά στο κλαμπ
«Πρέπει να περιοριστούμε στα ιατρικά ανακοινωθέντα για τον Ποντίφικα»
Ο 80χρονος σήμερα πρώην αρχηγός προσκόπων καταδικάστηκε για σεξουαλικά αδικήματα μετά από 27 χρόνια φυγής στην Ταϊλάνδη
Η απάντηση στις δηλώσεις Γάλλου ευρωβουλευτή περί επιστροφής του Αγάλματος της Ελευθερίας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιστρέφει σταδιακά στα δημόσια βασιλικά της καθήκοντα
Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ
Ποτάμια υπερχείλισαν και δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές κόπηκαν στα δύο
«Η χώρα υποστηρίζει σταθερά τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα»
Οι θαμώνες του κλαμπ φαίνεται να μην έχουν καταλάβει τι συμβαίνει
Η ηγέτιδα των Δημοκρατικών εδώ και μήνες παίζει κρυφτό με τα ΜΜΕ και με τους συναδέλφους της πολιτικούς
Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στους δρόμους
Πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου - Θα εξετάσει τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Στο στόχαστρο πολιτικοί αντίπαλοί του
Η προειδοποίηση του FDA
Eντατικοποιείται η εκστρατεία καταστολής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα
Η ΕΕ επιχειρεί συμφωνία για οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση στο Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.