- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η Όλγκα Σμίρνοβα αποχώρησε από τα Μπολσόι λόγω Ουκρανίας
«Δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία»
Μια εκ των κορυφαίων μπαλαρίνων του μπαλέτου Μπολσόι, η Όλγκα Σμίρνοβα, αποχώρησε από το δυναμικό του - «Δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία».
Η Όλγκα Σμίρνοβα, μία εκ των κορυφαίων και πιο αναγνωρισμένων μπαλαρίνων των Μπολσόι, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το διάσημο μπαλέτο για να ενταχθεί στο Dutch National Ballet, στο Άμστερνταμ. Έτσι, έγινε η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που κάνει αυτό το βήμα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
«Η Σμιρνόβα ήταν απολύτως σαφής στην πρόσφατη καταγγελία της σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εργασία της στη χώρα γενέτειρά της», ανακοίνωσε το Dutch National Ballet, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη σήμερα.
«Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω πως είμαι αντίθετη στον πόλεμο με όλη μου την ψυχή. (…). Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ντρέπομαι για τη Ρωσία (…), όμως σήμερα νιώθω πως υπάρχει ένα πριν κι ένα μετά», έγραψε η πρίμα μπαλαρίνα, ηλικίας 30 ετών, σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στις αρχές του μήνα.
«Δεν βρισκόμαστε ίσως στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύρραξης, όμως δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτήν την παγκόσμια καταστροφή», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dutch National Ballet που την επικαλείται, η χορεύτρια, ο παππούς της οποίας είναι Ουκρανός, διευκρίνισε πως σκεφτόταν εδώ και κάποιο καιρό να αποχωρήσει από το Μπολσόι, όμως «οι υφιστάμενες συνθήκες επιτάχυναν την όλη διαδικασία».
Ξένοι χορευτές ρωσικών μπαλέτων ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της σύρραξης στην Ουκρανία, όμως η Σμιρνόβα είναι η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που κάνει κάτι τέτοιο δημοσίως.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.