Κοσμος

Fitch: Σε καθεστώς χρεωκοπίας η Ρωσία αν πληρώσει με ρούβλια

Kαλείται να καταβάλει 117 εκατομμύρια δολάρια μαζί με τόκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ FITCH ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ FITCH ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | ΦΩΤΟ: EPA/JUSTIN LANE

Fitch: Σε καθεστώς χρεοκοπίας θα μπει η Ρωσία αν εξοφλήσει με ρούβλια χρέη της που ωριμάζουν σήμερα Τετάρτη σε δολάρια.

Η Ρωσία αναμένεται να μπει σε καθεστώς χρεωκοπίας αν εξοφλήσει με ρούβλια τα χρέη της σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Ειδικότερα, η Ρωσία καλείται να καταβάλει 117 εκατομμύρια δολάρια μαζί με τόκους για δύο από τα ομόλογά της σε δολάρια σήμερα. Πρόκειται για μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές για την ρωσική οικονομία, η οποία έχει δει την αξία των επενδύσεών της να βυθίζεται μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πρώτα χρέη της χώρας, τα οποία δεν είναι σε ρούβλι και αυξάνονται από τη στιγμή που το Κρεμλίνο διαμήνυσε πως θα τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης πιστωτές χωρών που μετείχαν στις κυρώσεις κατά της Μόσχα.

Ο οίκος Fitch, που είχε προ εβδομάδων υποβαθμίσει το ρωσικό αξιόχρεο στην κατηγορία «junk» ανέφερε πως η χώρα θα μπει σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της εντός 30 ημερών από την ημερομηνία λήξης της πληρωμής της 2ας Μαρτίου, όσον αφορά στα κουπόνια ομολόγων σε ρούβλια που έληξαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως την 1η Απριλίου μπορεί η χώρα που δεν έχει αθετήσει πληρωμένες ομολόγων σε ρούβλι από το 1998 να κηρύξει πτώχευση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ